Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Grīziņkalns pārtaps par nacionālas nozīmes kultūras tūrisma objektu

Ar Eiropas Savienības finansiālo atbalstu tiks īstenota Grīziņkalna koka arhitektūras kultūrvēsturiskā kompleksa atjaunošana. Paredzēts, ka divu gadu laikā Grīziņkalns pārtaps par nacionālas nozīmes kultūras tūrisma objektu.

Kā informē Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pārstāve Marija Ābeltiņa, projekta „Grīziņkalna kultūrvēsturiskā mantojuma tūrisma potenciāla stiprināšana” mērķis ir attīstīt Grīziņkalna koka arhitektūras kultūrvēsturisko kompleksu kā starptautiski atzītu nacionālas nozīmes kultūras tūrisma objektu.

Projektā  plānota ēkas Krāsotāju ielā 12 restaurācija, rekonstrukcija un labiekārtošana, kā arī ielu norāžu un vēsturisko ēku numuru, tūrisma stendu un novērošanas kameru uzstādīšana visā Grīziņkalna apkaimē.

2012.gadā noslēdzoties projektam, ēkas Krāsotāju ielā 12 pirmā stāva vienā daļā plānots izvietot tūrisma uzziņas centru. Papildus pirmajā stāvā paredzēta plaša telpa dažādu publisku pasākumu organizēšanai. Ēkas otrais stāvs tiks izmantots, lai tajā esošajās istabās izveidotu muzeja ekspozīcijas, kurās tiktu parādīta tipiska sadzīve koka ēkās no 1876. līdz 1991.gadam.

Tāpat projektā paredzētas vairākas tūrisma veicināšanas aktivitātes –  interneta vietnes, tūrisma maršrutu, drukāto un video materiālu izstrāde, kā arī dalība starptautiskā izstādē, tādējādi veicinot Grīziņakalnā paredzētā tūrisma piedāvājuma atpazīstamību. Projekta rezultātā tiks izveidots jauns tūrisma produkts Rīgas vēsturiskajā centrā – „Koka Rīga”.

Projekta ieviešana sākta 7.aprīlī līdz ar Rīgas domes noslēgto vienošanos ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru. Projekta ieviešanu nodrošina Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments sadarbībā ar Rīgas domes Austrumu izpilddirekciju.

Grīziņkalna projekta izmaksas ir 388 425 lati, no tām Eiropas Reģionālās attīstības fonds finansē 65% (252 282 latus), savukārt Rīgas domes līdzfinansējums ir 35% (136 143 lati). Projektu plānots pabeigt 2012.gada 6.aprīlī.

Grīziņkalna apkaime ar savu unikālo koka apbūvi ir valsts nozīmes kultūrvēsturiskā  pieminekļa - Rīgas Vēsturiskā centra – sastāvdaļa.

Top komentāri

wwwwww
w
Ko jus sapriecajaties? Atjaunos kā noprotu vienu vienīgo ēku. Ne nu piekritu, sava romantika tur ir: malkas apkure, žurkas, sausas tualetes un nabaga tauta, kas gatava pārdoties par piecīti turpat uz "kulturvesturiskas" ielas. Turistiem patiks.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas