Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Jakrins: Deglava tilta stāvoklis būtiski nav mainījies 10 gadus

"Šī tilta stāvoklis būtiski nav mainījies vismaz pēdējos 10 gadus. Šobrīd tieši tāpēc, ka tilta stāvoklis ir ne sevišķi labs, tas tiek remontēts," telefonsarunā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma situāciju par sliktā stāvoklī esošo Deglava tiltu un jautājumu, vai tā ekspluatācija būtu jāaptur, komentēja Rīgas domes Satiksmes departamenta vadītāja pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins.

Jakrins uzsvēra, ka Deglava tilts jau esot pietiekami atslogots, proti, transporta kustība tagad notiek divās, nevis četrās joslās, noteikts masas ierobežojums - 30 tonnas.

Par pēdējo gan jautājumi bija iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam, kurš grib dzirdēt pamatojumu, kāpēc tieši 30 tonnas, nevis 25 vai 20. "Manuprāt, kāds atkal ir paņēmis kalkulatoru un parēķinājis ka Rīgas domes iepirktais Solaris Urbino 18 metru garais autobuss ir 24 tonnas smags. Parēķinot ietilpību, tas ir plus mīnus šie noteiktie ierobežojumi," savu versiju Rīta Panorāmai minēja ministrs.

Jakrins turpināja, ka "virkne konstrukciju ir demontētas remontu laikā. Bažas par šī tilta celtspēju nav mainījušās šī būvniecības procesa laikā, plus mums ir projekta izstrādātāju autoru atzinums, ka šis tilts var tikt ekspluatēts arī remonta laikā. Mums nav šobrīd nekādas citas informācijas, kas izmainītu situāciju."

Taujāts par to, vai Būvniecības valsts kontroles biroja ekspertu paustais nav gana labs pamatojums, lai tiltu satiksmei slēgtu, Jakrins norādīja: "Neviens šāds lēmums, manuprāt, netiek pieņemts uz novērojumu pamata. Tas, ko dara projektētāji un mūsu eksperti, ir aprēķini, apsekošanas, papildu inspekcijas. Balstoties uz vizuālo tilta apskatīšanu, šādi lēmumi nevar un netiks pieņemti." 

Savukārt to, ka pilna tilta ekspertīze varētu tikt veikta vien maija beigās, Jakrins skaidroja, ka  "Latvijas Republikā neviens nav atcēlis likumdošanu. Mums šobrīd ir  izsludināta procedūra. šodien tiks iesniegti ekspertu piedāvājumi un atbilstoši iepirkumu likumdošanai tie arī tiks vērtēti, tad arī tiks slēgti līgumi."

Jakrins informēja, ka par situāciju šodien tiks informēta Rīgas domes vadība, un piebilda: "Skaidrs, ka slēdzot tik būtisku pārvadu un radot haosu gan Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta sistēmā, gan individuālo iedzīvotāju transporta sistēmā, šāds lēmums vienmēr ir smags. Šobrīd nekādas bažas par pārvada veiktspēju neviens dokuments nerāda."

Tikmēr iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens ir pretējās domās un pārmet Satiksmes departamentam spēlēšanos ar cilvēku dzīvībām. Ja dome to neizdarīs pati, ministrs uzdevis Valsts policijai no ceturtdienas rīta bloķēt transporta kustību pār Deglava tiltu.

Top komentāri

.
.
Ja pārvads šādā stāvoklī ir jau desmit gadus, tad Jakrina vieta ir aiz čuguna gardīnēm ar trīsreizēju ēdināšanu un stingru dienas režīmu. Pārvads praktiski ir sabrukuma stadijā.
...
.
Ja šādi skolā cilvēks atbild uz jautājumu, tad viņu parasti nolamā un ieliek 1 par to, ka ir pateicis pilnīgas muļķības. Tad, kad šis tilts ar cilvēkiem uz tā sabruks, varbūt tad tikai sāksim domāt par jauna tilta būvi esošajā vietā?
viena tante teica ka...
v
Jakrina,un citu locekļu bezdarbības stils būtiski nav mainījies 10 gadus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas