Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Jaunups Ušakova virzīšanu par Rīgas mēru dēvē par loģisku

Apvienības "Saskaņas centrs" (SC) pārstāvja Nila Ušakova virzīšana par Rīgas mēru ir loģiska, taču par to, vai viņu atbalstīt, partija "Jaunais laiks" (JL) lems pēc tam, kad pretendents būs iepazīstinājis ar savu redzējumu par prioritārajiem darbiem.

To aģentūrai BNS pavēstīja JL pārstāvis Edgars Jaunups un piebilda, ka jau pirmdien vakarā JL Rīgas nodaļas valdes sēdē tikšot spriests arī par šo jautājumu, taču pagaidām lēmums par iespējamo atbalstu vēl netikšot pieņemts.

"Protams, ka šī izvēle par labu Ušakovam ir loģiska un pamatojama daudz vairāk nekā otrā versija - Ainārs Šlesers. Tas savā ziņā apmierina," atzina Jaunups, "taču pašlaik ir par ātru spriest, vai mēs varēsim vai nevarēsim atbalstīt Ušakova kungu".

"Tas liecina par to, ka beidzot beigusies visa tā epopeja, ļoti bezgaumīgā un ar neskaidrības plīvuru apsegtā epopeja, kas uzticību iespējamam koalīcijas kodolam nav veidojusi, bet patlaban ir vismaz kaut kāda skaidrība radusies," JL pārstāvis piebilda, minot arī, ka tas, vai viņa pārstāvētās partijas domnieki atbalstīs LPP/LC un SC virzīto mēru, "būs atkarīgs no domes darbības modeļa", tā, kuri cilvēki tiks virzīti kuros amatos, un tā, "kā Ušakovs redz sadarbību ar opozīciju". Līdz šim neesot dzirdēts, ka SC pārstāvis būtu paudis ideju veidot koalīciju no visām četrām domē iekļuvušajām partijām, līdz ar to būšot svarīgs viņa redzējums par sadarbību ar opozīciju.

"Mēs gribam redzēt skaidri noformulētu prioritāro darbu sarakstu, ko esošā koalīcija grasās darīt kādos termiņos un kāds ir redzējums uz visām aktuālajām domes lietām - prioritātes, administratīvā aparāta samazināšana un turpinājums pēc lielajiem korupcijas skandāliem aizsāktajam darbam par domes lēmējvaras un izpildvaras nodalīšanu un korupcijas riska mazināšanu domē. Konkrēti risinājumi, konkrēti termiņi. Tad, kad mēs visas atbildes uz šiem jautājumiem būsim saņēmuši, tad mēs, protams, šo jautājumu par iespējamo atbalstu Ušakovam un topošajai koalīcijai izskatītu," Jaunups skaidroja.

"Mēs ļoti ceram, ka tagad Ušakova kungs tiksies ne tikai septiņreiz nedēļā ar Šleseru, bet arī ar pārējām partijām, tas ir, "Jauno laiku" un "Pilsonisko savienību"," JL pārstāvis piebilda, norādot arī, ka "beidzot sācies tas process, kam bija jāsākas uzreiz pēc vēlēšanām - konstruktīvam darbam pie prioritātēm un neatliekamiem darbiem".

Jau vēstīts, ka SC un LPP/LC pirmdien paziņoja savu lēmumu, ka Rīgas mēra amatam virzīs SC pārstāvi Nilu Ušakovu, bet LPP/LC līderi Aināru Šleseru - vicemēra amatam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas