Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Krievu salā top vēja žogs ogļu putēšanas novēršanai

Krievu salas termināļu teritorijā norit vēju slāpējošā žoga izbūve, lai novērtu ogļu putēšanu, aģentūru LETA informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Vēja žogs būs 23 metrus augsts, bet tā kopējais garums - vairāk nekā divi kilometri. Vēja žoga galvenais uzdevums būs, ņemot vērā valdošo vēju virzienus, novērst ogļu putekļu izplatīšanos apkārtējā vidē.

Stividora SIA Strek teritorijā jau ir paveikta vairāk nekā puse no vēja žoga izbūves darbu kopējā apmēra - nostiprināti žoga balstu pamati, uzstādīta lielākā daļa balstu, bet patlaban rit darbi pie žoga starpmastu stiepļu un vēja sieta montāžas.

Saskaņā ar plānoto darbu grafiku, žoga būvdarbus Strek teritorijā plānots pabeigt līdz šā gada septembra beigām. Vēja žoga būvdarbi uzsākti arī stividora SIA Riga Coal Terminal nomas teritorijā, kur šobrīd tiek stiprināti balstu pamati un jau augusta beigās tiks uzsākta balstu piegāde būvlaukumā.

Arī pārējie būvdarbi Krievu salā notiek atbilstoši plānotajiem darbu grafikiem. Strek teritorijā ir pilnībā pabeigti kravu laukumu un inženierkomunikāciju būvniecības darbi, tai skaitā veiktas inženierkomunikāciju - elektroierīču, gāzes apgādes ierīču, ūdens un kanalizācijas sūkņu staciju pārbaudes un apsekošana darba režīmā. Patlaban tiek gatavota izpilddokumentācija objekta nodošanai ekspluatācijā. Objektā stividors turpina administratīvo un tehnoloģisko ēku būvniecību, šobrīd strādājot pie konteineru līniju izbūves. Iekārtu uzstādīšanu plānots pabeigt līdz šā gada beigām.

Savukārt Riga Coal Terminal termināļa teritorijā turpinās pazemes inženierkomunikāciju būvdarbi, tiek ieklātas dzelzsbetona plātnes kravu laukumos, kā arī dzīti pāļi portālceltņu ceļiem starp kravu laukumiem.

Top komentāri

Besers
B
Par kādiem līdzekļiem šis "caurais siets" tiek celts? Lai pasargātu ogļu putekļus no pārpūšanas ar vēju vairāk gan noderētu nevis žogs, bet gan Šlesera kupols.
VVZ
V
"Novērtu"? Varbūt "novērstu"? Bet, ja nepiekasāmies gramatikai, tad žogs ogļu putēšanu novērst nevar. Ir elementāri fizikas (dabas) likumi. Tāpat kā ar sērkociņu nevar aizbāzt pakaļu. Ogļu putēšanu var novērst ar to mitrināšanu, bet tas neuzlabo ogļu kvalitāti. Tāpēc Rīgā ogļu pārkraušanu bez mitrināšanas veic pa naktīm, kad VVD un liela daļa cilvēku guļ. No rīta uz palodzes ir ogļu putekļi, bet, pārbaudot pārkraušanas procesus, viss ir kārtībā, jo process nenotiek.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas