Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Laikraksts: Rīgas āra kafejnīcas ar pasākumu rīkošanu maskē alkohola tirdzniecību

Pēdējās nedēļās Rīgas domē vairākas āra kafejnīcas iesniegušas pavirši sagatavotus priekšlikumus dažādiem pasākumiem, jo tā ir vienīgā iespēja legāli tirgot alkoholu. Dome atzīst, ka pēc izmaiņām Alkoholisko dzērienu aprites likumā izveidojies tiesiskais vakuums, jo pašvaldība nav izstrādājusi attiecīgus noteikumus, taču pagaidām uz uzņēmēju darbību piever acis, jo citu iespēju legāli tirgot alkoholu tām pagaidām nav, vēsta laikraksts Diena.

Saskaņā ar aprīļa beigās veiktajiem grozījumiem Alkoholisko dzērienu aprites likumā un to saistošajiem pavaddokumentiem šobrīd pašvaldībām pašām jānosaka tirdzniecības organizēšanas kārtība publiskās vietās un jāsaskaņo, kur atradīsies dažādas alkoholisko dzērienu tirdzniecības novietnes - vasaras kafejnīcas, teltis, nojumes un citas ārā esošas nestacionāras tirdzniecības vietas. Taču dome tik īsā laikā nav spējusi pieņemt attiecīgus noteikumus, to deputāti varētu izdarīt nākamnedēļ.

«Tikmēr ir iestājies tiesiskais vakuums,» skaidro pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs un uzsver, ka citādi, kā vien nosaucot vasaras kafejnīcas par publiskiem pasākumiem, to atvēršana Rīgā pašreiz nav iespējama. Pēdējās nedēļās «daudzi komersanti iesniedz pavirši sagatavotus priekšlikumus dažādiem pasākumiem, tikai tādēļ, lai varētu tirgot alkoholu», taču pašvaldība jaunām āra kafejnīcām šķēršļus neliek, lai likumdevēja vainas dēļ nevajadzētu ciest uzņēmējiem.

Viens no piemēriem ir jaunatvērtais "atpūtas parks" Egle Vecrīgā bijušajā Rīgas Tehniskās universitātes laboratorijas ēkas vietā, kura reāli ir āra kafejnīca, taču īpašnieki cenšas to noformēt kā publisku pasākumu, kurā tiek skaitītas atlikušās dienas līdz Rīgas Ziemassvētku egles iedegšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas