Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Līgo svinības Rīgā apmeklējuši 100 000 līgotāju

Līgo svinības Rīgā apmeklējuši 100 000 iedzīvotāju, tajā skaitā rīdzinieki, pilsētas viesi no Latvijas pilsētām un novadiem, kā arī ārvalstu tūristi, kas līgojuši gan pasākumā Līgosim krastmalā!, gan Rīgas augstākajā kalnā – Dzegužkalnā, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD).

Jau tradicionāli Rīgā Līgo svētkus svinēja 11. novembra krastmalā, kur ikviens varēja paviesoties vairākās svinību vietās: Rīgas laukumā, Danču placī, Dziesmu paviljonā, Ziņģu sētā, Amatu un ritu pagalmā, Rotaļu skvērā, kā arī Godu un mielastu ielā, dziedot, dejojot, mielojoties ar Līgo vakaram tradicionāliem ēdieniem un līdzdarbojoties svētku aktivitātēs. 

Kupli apmeklētas bija arī tradicionālo Jāņu svinības Dzegužkalnā, kur līgotāji kopā ar Jāņa māti un Jāņa tēvu iepazina latviešu tautas tradīcijas ar vainagu pīšanu, uguns iedegšanas rituālu, līgošanu, dziesmām, dančiem un rotaļām, sagaidot Jāņu dienas rītausmu zaļā un laukiem raksturīgā svinību vietā.

 

Top komentāri

Jānis Dieveliņš
J
Kādi meli. Ja Rīgā patiešām piedalijās 100,000 cilvēku, tas at 15 daļa (no 1,500,000) no Latvijas iedzīvotājiem. Rīgas patieso attieksmi par Jāņiem izsaka Dienas interneta platforma, kur Jāņu vietā, pirmo vietu ieņem ugunsgrēks nelikumīgā atkritumu kaudzē.
rex
r
Superkoncerts! Ļoti labi parādīta, cik sena ir Jāņu tradīcija - to uzskatāmi demonstrēja tie divi pirmatnējie primāti - pirmcilvēki, kas mērkaķojās uz estrādes.
manuprāt
m
Riebīgs troksnis un daudz pļēguru, iespējams, arī narkomāni.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas