Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

LVC: No 2025.gada Pierīgā varētu būt jārēķinās ar intensīviem ceļu būvdarbiem dažu gadu garumā

Ja plānotajiem projektiem paralēli projektēšanai un novērtējumiem savlaicīgi tiks rasts finansējums būvdarbiem, Pierīgā, sākot ar 2025.gadu, varētu būt jārēķinās ar intensīviem ceļu būvdarbiem dažu gadu garumā, aģentūrai LETA pauda VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Lazdovskis.

Viņš norādīja, ka jau šī gada beigās plānots sākt būvdarbus topošā Ķekavas apvedceļa trasē. Vienlaikus LVC strādā pie vēl četriem tikpat nozīmīgiem projektiem, kuri iezīmē ambiciozās valsts ceļu tīkla infrastruktūras attīstības vīzijas iedzīvināšanu. Patlaban tiek izstrādāti minimālie būvprojekti un veikti ietekmes uz vidi novērtējumi (IVN).

LVC norādīja, ka ir sākta būvprojekta minimālā sastāvā un IVN izstrāde Rīgas apvedceļa (A4) Baltezers-Saulkalne pārbūvei par ātrgaitas autoceļu. Plānots, ka apvedceļa pārbūve tiks uzsākta 2025.gadā. Notiek arī būvprojekta minimālā sastāvā un IVN izstrāde autoceļa Rīgas apvedceļa (A5) Salaspils-Babīte posmā no km 11,6.kilometra (Ķekavas apvedceļš) līdz 38,2.kilometram (A10) pārbūvei par ātrgaitas autoceļu. Tur būvdarbus plānots sākt 2026.gadā.

Reizē notiek kopīgā dzelzceļa projekta "Rail Baltica" dzelzceļa un autoceļa tilta jeb A4 un A5 savienojošais posms būvprojekta izstrāde, ko organizē "Rail Baltica" Baltijas valstu kopuzņēmums AS "RB Rail" sadarbībā ar LVC. Tilta būvdarbi plānoti laikā no 2023. līdz 2027.gadam.

Pašlaik notiek iepirkums par jauna Rīgas apvedceļa (A5) Salaspils-Babīte posma P85/Jaunā Daugavas tilta mezgls-Ķekavas apvedceļš būvprojekta minimālā sastāvā un IVN izstrādi. Posma izbūvi plānots sākt 2028.gadā.

Tāpat ir sākts darbs pie autoceļa maršruta E67 posma Vangaži-Skulte iespējamās būvniecības izpētes un ietekmes uz vidi novērtējuma izstrādes. IVN sākotnējā sabiedriskā apspriešana plānota 2022.gada sākumā. Ja tiks konstatēts, ka šis ir piemērots risinājums, tad posma būvniecība tiek plānota pēc 2030.gada.

LVC izveidota 2004.gada nogalē un pieder valstij. LVC pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē tam piešķirto finansējumu, plāno autoceļu attīstību, organizē iepirkumus valsts pasūtījumiem valsts autoceļu tīklā veicamajiem darbiem, administrē valsts autoceļu projektēšanas un būvdarbu procesu, nodrošina ceļu satiksmes organizācijas uzraudzību valsts autoceļu un pašvaldību ceļu tīklā, veic valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas prasību izpildes pārbaudi un darbu uzraudzību, kā arī uzrauga pašvaldību autoceļu uzturēšanas atbilstību normatīvo dokumentu prasībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas