Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Matīss: Šobrīd svarīgi ir mazināt neuzticību Rīgas satiksmei un atjaunot uzņēmuma reputāciju

Šobrīd svarīgi ir mazināt neuzticību Rīgas satiksmei un atjaunot uzņēmuma reputāciju, aģentūrai LETA atzina bijušais satiksmes ministrs un jaunieceltais RS pagaidu valdes vadītājs Anrijs Matīss.

Viņš uzsvēra, ka vispirms ir jāsaprot, par ko Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs ir sācis kriminālprocesu. Tāpat jāvērtē, kādi iepirkumi uzņēmumā tiek veikti patlaban, kādi tajos ir riski, kā arī jādara viss iespējamais, lai mazinātu neuzticību Rīgas satiksmei kā uzņēmumam. Pēcāk jādomā par uzņēmuma attīstību un reputācijas atjaunošanu.

"Vispirms plānoju iepazīties ar situāciju, kas ir noticis uzņēmumā, censties saprast, par ko iepirkumos ir izvirzītas apsūdzības un ko var darīt, lai īstermiņā novērstu šīs problēmas. Nepieciešams riska menedžments. Tālāk jāskatās, kā uzņēmuma darbību uzlabot, lai nelikumības kompānijā netiktu pieļautas," teica Matīss.

Bijušais satiksmes ministrs uzsvēra, ka Rīgas satiksme nodrošina lielu daļu pasažieru pārvadājumu un ir būtisks uzņēmums ne tikai galvaspilsētā, bet visā Latvijā. Tāpēc jādara viss iespējamais, lai šādi skandāli turpmāk neaizēno uzņēmuma darbību.

Matīss piebilda, ka pagaidu valdē strādās arī divi pašreizējie RS darbinieki - Satiksmes un organizācijas nodaļas direktors Edmunds Zivtiņš un Drošības un risku vadības nodaļas direktors Jānis Geduševs. Viņš apstiprināja, ka personīgi pazīst Zivtiņu un Geduševu, ar kuriem ir izredzes sastrādāties. "Pazīstu abus kungus - vienu mazāk, otru vairāk. Protams, mēģināsim sastrādāties, risināt problēmas," teica Matīss.

Jau vēstīts, ka visi pieci "Rīgas satiksme" valdes locekļi galvaspilsētas mēram Nilam Ušakovam (Saskaņa) iesnieguši atlūgumus.

Uzņēmuma valdē strādāja no valdes priekšsēdētāja amata atstādinātais Leons Bemhens, Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins, Jūrmalas domes deputāte Larisa Loskutova (Saskaņa), Baldones novada domes deputāts Andrejs Požarnovs (Gods kalpot mūsu Latvijai), kā arī partijas Gods kalpot Rīgai biedre Inese Švekle.

Tikmēr Ušakovs iecēlis pagaidu valdi trīs cilvēku sastāvā. Pagaidu valdi vadīs bijušais satiksmes ministrs Anrijs Matīss un tajā iekļauti arī divi pašreizējie RS darbinieki - Satiksmes un organizācijas nodaļas direktors Edmunds Zivtiņš un Drošības un risku vadības nodaļas direktors Jānis Geduševs.

Gan Geduševs, gan Zivtiņš RS valdes locekļi bijuši arī iepriekš, taču 2016.gadā no amata viņi tika atbrīvoti. Šādas izmaiņas bija saistītas ar izmaiņām likumā, kas regulē valdes lielumu pašvaldību uzņēmumos.

Kā aģentūrai LETA sacīja Ušakovs, tad pirmais Matīsa uzdevums būs apturēt visu pašreizējo sabiedriskā transporta iepirkumu norisi, kas saistīti ar transporta piegādi. "Visos gadījumos, kad piegādes vēl nav pabeigtas un kur to ļauj likumu normas - ir jālauž līgumus un jāizsludina atlikušo transporta vienību iepirkumus no nulles," pauda Ušakovs.

Rīt, 14.decembrī, plkst.11, Rātsnamā gaidāma Ušakova un Matīsa preses konference.

Vecās valdes locekļi darbu atstāj no piektdienas, 14.decembra, un no rītdienas darbu uzsāk arī jaunie pārstāvji. Tuvākajā laikā tiks izsludināts konkurss uz valdes locekļu amatiem.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktais kriminālprocess ir saistīts ar trim pašvaldības uzņēmuma RS veiktajiem iepirkumiem, tādējādi izmeklējot amatpersonu kukuļošanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, aģentūra LETA uzzināja KNAB.

Birojā skaidroja, ka kriminālprocess sākts par RS 2016.gada zemās grīdas tramvaju iepirkumu, kura kopējā summa bija 62 597 477 eiro, 2013.gada iepirkumu par trolejbusu piegādi, kura kopējā summa bija 131 646 135 eiro, kā arī 2013.gadā RS veikto iepirkumu par autobusu piegādi, kura kopējā summa bija 75 808 297 eiro.

Top komentāri

Par kādu REPUTĀCIJU var runāt,
P
ja pie siles tapis cūkmūlis Matīss?
Veldze
V
Vai cik pretigs pruns ir sim lidejam Matisam. Cik ilgi vel aplaupis Latvijas tautu un Latvijas valsti sie Rigas bezbiletnieki??? Visiem Latvijas valsti, kuri izmanto sabiedrisko transportu ir japerk bilete, visiem, sakot ar 6. Gadus veciem berniem un beidzot ar pensionaire, kaut ari pensionaram ir 100. gadi. Tad ari bilesu cenas bus samerigas, piemeram 30 centi par braucienu vai pat vel letak un neus si diskriminacija, negodiga sistema kada valda Latvija, ka ridzinieki brak par velti, lielaka dala, bet citas pilsetas, lauku cilveki maksa par autobusiem un citu sabiedrisko transportu 5 kartigi. Ka tas var but, ka Latvija, Riga pensionari vizinas par velti, bet lauku cilveki perk bileti autobusos??? Tas tacu ir netaisnigi un negodig pret visiem Latvijas iedzivotajiem, jo Rigas pilseta karte gadu pieprasa no valsts budzeta bezbiletniekiem 40 milijonus eiro ka kompensaciju Rigas bezbiletniekiem.
bij.deputāts
b
Matīss-cilvēks, kurš būdams gan Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs, gan Satiksmes ministrs, nespēja tur parādīt savu reputāciju, tagad to spēs RS? kāpēc gan tā? Vai tad brīnums būtu noticis???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas