Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Maza interese par konkursu uz Rīgas zoodārza valdes locekļu amatiem; Līdaka pieteicies

Pagarināts Rīgas pilsētas pašvaldības izsludinātais atklātais konkurss uz SIA Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs divām valdes locekļu vietām.

Kā aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā, ņemot vērā zemo interesi par konkursu, pieteikšanās konkursam pagarināta līdz 8.oktobrim.

Iepriekšējais "Rīgas nacionālā zooloģiskā dārza" valdes priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka, aģentūrai LETA teica, ka ir pieteicies konkursam.

Citu pretendentu mazo interesi viņš skaidro ar ļoti stingrajām konkursa prasībām, kuras arī viņam esot ļoti grūti izpildīt.

Viņš pauda nožēlu par izveidojušos situāciju, ka Rīgas zooloģiskais dārzs savā jubileju 14.oktobrī, visticamāk, sagaidīs bez vadītāja.

LETA jau ziņoja, ka kandidātiem nepieciešamas valsts valodas zināšanas C1 līmenī un vēl vismaz vienas Eiropas Savienības oficiālās valodas zināšanas valdes locekļa uzdevumu profesionālai izpildei nepieciešamajā apjomā. Angļu valodas zināšanas tiks uzskatītas par priekšrocību.

Tiek prasīta augstākā izglītība, kas nodrošina nepieciešamo zināšanu un kompetenču kopumu, lai profesionāli pildītu uzņēmuma valdes locekļa pienākumus.

Nepieciešama arī darba pieredze un izpratne par uzņēmuma darbības jomu, kas nodrošina nepieciešamo iemaņu kopumu, lai profesionāli pildītu valdes locekļa uzdevumus un kas atbilst vismaz vienam no diviem kritērijiem. Viens no tiem ir vismaz triju gadu pieredze vidējas vai lielas kapitālsabiedrības valdes locekļa amatā vai tieši valdei (valdes loceklim) pakļauta struktūrvienības vadītāja amatā, vēlams, biržā kotētā vai starptautiskā uzņēmumā. Savukārt otrs kritērijs paredz vismaz triju gadu pieredzi valsts vai pašvaldības iestādes vadītāja vai vadītāja vietnieka amatā vai iestādes vadītājam tieši pakļautas struktūrvienības vadītāja amatā, vēlams tādā iestādē, kas atbildīga par nozares politikas veidošanu vai īstenošanu zooloģiskā dārza pamatdarbības jomā.

Pretendentiem izvirzīta arī nevainojamas reputācijas prasība un citas. 

Pieteikties konkursā var līdz 24.septembrim.

SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs" 2019.gadā strādājis ar 3,88 miljonu eiro apgrozījumu un 293 943 eiro peļņu. Uzņēmumā strādā 160 darbinieki, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kā ziņots, šī gada sākumā tā laika zoodārza kapitāldaļu turētājs Juris Radzevičs (GKR) no amatiem atbrīvoja valdes priekšsēdētāju Ingmāru Līdaku un valdes locekli Andri Morozovu (S). Viņiem tika pārmesta teritorijas piesārņošana un nesamērīga algu politika.

Par pagaidu vadītājiem tika iecelts bijušais zoodārza vadītājs Rolands Greiziņš, kurš amatu ieņēma no 2004.gada līdz 2017.gadam, un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks attīstības instrumentu jautājumos Sandis Cakuls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas