Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Mežaparkā ieklīdis alnis; iespējams, pārpeldējis Ķīšezeru

SIA Rīgas meži informē, ka Kultūras un atpūtas parka Mežaparks teritorijā ieklīdis alnis. Spriežot pēc aculiecinieku apraksta, tas ir aļņu teļš. Tā kā aļņi ir lieliski peldētāji, iespējams, ka dzīvnieks Mežaparkā nonācis, pārpeldot Ķīšezeru.

Aļņiem mazuļi dzimst maija beigās un jūnija sākumā un uzturas kopā ar māti līdz brīdim, kad tai piedzimst nākamie mazuļi. Visticamāk, ka šis aļņu teļš ir gadu vecs un nupat nošķīries no mātes.

Alnis ir miermīlīgs dzīvnieks, tomēr jāatceras, ka tas ir apmaldījies meža dzīvnieks, kas nepierastos apstākļos var rīkoties neprognozējami. SIA Rīgas meži lūdz Mežaparka apmeklētājus būt uzmanīgiem un dzīvniekam bez vajadzības netuvoties. Tāpat ieteicams uzmanīt bērnus un ievērot parka iekšējās kārtības noteikumus, un suņus obligāti turēt saitē, jo suņi alni var izbiedēt un viņš baiļu pārņemts var izskriet cilvēku apmeklētās vietās. Tāpat SIA Rīgas meži lūdz uzmanīties arī riteņbraucējus un skrituļotājus.

Alnis (Alces alces) ir vislielākais dzīvnieks Latvijā. Tā augstums līdz skaustam ir divi metri, garumā var sasniegt trīs metrus un svērt 300-350 kg. Alnis ir arī viens no pašiem vecākajiem Latvijas iemītniekiem, kas dzīvo te jau kopš ledus laikmeta beigām. Gadsimtiem ilgi tas bijis mūsu vienīgais briedis un par alni iesaukts tikai pirms gadiem simts. Lietuvieši un reizēm arī latgalieši vēl tagad alni sauc par briedi. Rīgas pašvaldībai piederošajos mežos, kas atrodas ne tikai Rīgas teritorijā, bet arī citviet Latvijā, mīt ap simt aļņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas