Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nākamgad mainīsies Rīgas sabiedriskā transporta biļešu klāsts; samazināsies mēnešbiļešu cena

No nākamā gada mainīsies Rīgas sabiedriskā transporta biļešu klāsts, tostarp būtiski samazināsies mēnešbiļešu cena, apstiprināja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (JV).

Būtiskākās izmaiņas skars mēnešbiļetes. Ja pašlaik mēnešbiļete visām mēneša dienām maksā 50 eiro, tad turpmāk tā maksās 30 eiro. Līdz ar to Rīga izlīdzinās situāciju ar citām Baltijas valstu galvaspilsētām, kurās sabiedriskā transporta mēnešbiļetes maksājot 28 un 30 eiro, piebilda Ķirsis.

Viņš informēja, ka no nākamā gada būs tikai viena veida mēnešbiļetes un tās vairs netiks iedalītas darbdienām un visām mēneša dienām.

Tāpat tikšot saglabātas līdzšinējās atlaides, piemēram, studentiem būs spēkā 50% atlaide mēnešbiļetēm, un tā maksās 15 eiro.

Tiks ieviesta arī 90 minūšu laika biļete. Tā maksās 1,5 eiro, un šajā laikā būs iespēja neierobežotu reižu skaitu pārsēsties uz citu sabiedrisko transportu.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks uzsvēra, ka izmaiņas neskars tās pasažieru kategorijas, kam piešķirtas 100% atlaides.

Līdz ar to arī turpmāk seniori, skolēni un cilvēki ar invaliditāti Rīgas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas.

Ķirsis uzsvēra, ka līdz ar to šodien noslēdzies vairāku mēnešu kopdarbs, strādājot pie biļešu klāsta reformas un kuras mērķis ir veicināt sabiedriskā transporta pastāvīgu lietošanu, panākt pretim pasažieriem, kuri ir uzticīgi "Rīgas satiksmei", kā arī savest kārtībā un vienkāršot biļešu klāstu, kurš šobrīd esot ļoti liels un nepārskatāms.

Pašlaik ir panākta vienošanās Rīgas domes koalīcijā par veicamajām izmaiņām. Lai tās ieviestu, nepieciešams lēmumu atbalstīt domes komitejas sēdē un pieņemt domes sēdē. Turklāt, lai tās stātos spēkā, nepieciešams, lai izmaiņas saistošajos noteikumos apstiprinātu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

Ķirsis arī piebilda, ka turpināsies darbs pie maršrutu sakārtošanas, samazinot paralēlo maršrutu skaitu un uz tā rēķina intensificējot sabiedriskā transporta kustību.

Kā ziņots, Ķirsis jau agrāk informēja, ka Rīgas sabiedriskajā transportā ir plānots pāriet uz laika biļeti. Tas nepieciešams, lai veicinātu pasažieru pārsēšanos no viena sabiedriskā transporta veida citā, kas pakalpojuma sniedzējam ļautu neveidot tik garus maršrutus, bet pasažierim - nonākt galamērķī ātrāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas