Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Naudas trūkuma dēļ Tallina vēlas nopirkt Rīgas vecos trolejbusus

Tallinas sabiedriskā transporta operators vēlas no Rīgas pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" iegādāties vecos trolejbusus, jo Igaunijas galvaspilsētai nav naudas jaunu transporta līdzekļu iegādei, vēsta Igaunijas laikraksts "Postimees".

Tallinas Tramvaju un trolejbusu kompānijas valdes priekšsēdētājs Tomass Seps pavēstīja, ka uzņēmumam tuvākajā laikā jānoraksta aptuveni 25 no padomju laikiem lietoti trolejbusi, bet pašvaldībām noteikto kredītu griestu dēļ nav iespējams iegādāties jaunus transporta līdzekļus.

Otra iespēja būtu iegādāties videi draudzīgus trolejbusus kāda projekta gaitā, taču Tallinas pašvaldība nevar kontrolēt šādus procesus.

Izvērtējot visus apstākļus, Tallinas Tramvaju un trolejbusu kompānija secinājusi, ka vissaprātīgākais lēmums būtu iegādāties iztrūkstošos transporta līdzekļus no Rīgas, kur pēc 2009.gadā notikušās maršrutu samazināšanas par 20% vairāki desmiti trolejbusi stāv nelietoti.

Tallinas pašvaldība apsver iegādāties 25 trolejbusus, kas ražoti 1998.gadā.

Pašvaldības uzņēmuma SIA "Rīgas satiksme" direktors Leons Bemhens laikrakstam "Postimees" pavēstīja, ka kompānija līdz šā gada beigām izsludinās konkursu par 75 jaunu trolejbusu iegādi. Pēc jauno transporta līdzekļu iegādes "Rīgas satiksme" varētu slēgt darījumu ar igauņiem par veco trolejbusu pārdošanu, skaidroja Bemhens.

Viņš piezīmēja, ka attiecīgie lēmumi gan vēl būtu jāapstiprina Rīgas pašvaldībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas