Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

NMPD mediķiem Rīgā pacients draudējis ar ieroci

Trešdien, 25.aprīlī, kāds pacients Rīgā draudējis ar ieroci Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigādei, vēsta Latvijas Televīzija.

Incidents notika vakar, kad, atsaucoties uz kāda vīrieša palīgā saucienu, pie viņa dzīvoklī ieradās divi mediķi - ārsts un ārsta palīgs. Kad mediķi ieradās notikuma vietā, pacients viņiem piedraudēja ar ieroci un lika dzīvokli atstāt. 

"Neviens nav ievainots. Par notikušo ir informēta policija. Brigāde pēc tam tika noņemta no līnijas un varēja doties atpūtā, neturpināt izsaukumus. Šodien, protams, dienestā mēs vērtēsim situācijas nopietnību, kā arī mēģinām analizēt iespējamās rīcības nākotnē, ko mēs varētu darīt darbinieku labā," sacīja NMPD vadītāja Liene Cipule.

Pēc notikušā brigādei piedāvāta arī psihologa palīdzība, bet abi mediķi no palīdzības atteicās.

Šis notikums kārtējo reizi aktualizē jautājumu par to, ka ātrās palīdzības brigādēm nav ne veselības, ne dzīvības apdrošināšanas.

"Stacionāros ir krietni vieglāk. Viņiem uz vietas ir dežūrējošā apsardze, kur viņi nospiež pogu vai pasauc, apsargs uzreiz skrien. Palīdzība, ko mēs varam izsaukt, ir arī šī operatīvā dienesta cilvēki, kuri var braukt mums palīgā. Mums vispār nav veselības, dzīvības apdrošināšanas, lai gan mēs esam tādā vidē un nonākam visādās situācijās," uzsver NMPD brigādes darbinieks Rafaels Ciekurs.

Dienestā līdz šim nav veikti nekādi aprēķini, cik šādas apdrošināšanas polises izmaksātu. NMPD vadītāja pirms divām nedēļām uzdevusi to apzināt.

"Ir svarīgi saprast, cik varētu maksāt tieši mūsu apdrošināšana, jo tiešām šīs situācijas, kurās mēs nonākam, un tie riski, ar kuriem mums vajadzētu rēķināties iegādājoties apdrošināšanās polises, ir pietiekoši lieli. Es pat nevaru prognozēt, cik varētu maksāt viena dienesta darbinieka apdrošināšana, ja mēs tādu vēlētos iegādāties. Tas ir valsts politikas jautājums lielā mērā," norāda Cipule.

pievienota 5.-8.rindkopa

 

 

Top komentāri

Versija B
V
Protams, ka izsaukuma brigādes ir jāapdrošina un tas ir valsts pienākums.
zaza
z
Es strādāju ar cilvēkiem. Normālu, adekvātu īpatņu ir gaužām maz. No 100 kādi 5. Palasiet jebkurus komentārus, un jūs sapratīsiet, kāpēc ārstiem pēkšņi draud ar ieroci. Kāpēc policistiem dažreiz ir tāda attieksme. Pārlasiet citreiz arī, ko paši esat sarakstījuši un padomājiet, vai esat normāls....
VVZ
V
Gadījums no dzīves- cilvēkam bija insults, un viņš sāka neadekvāti uzvesties. Viņš tika sagrābts, sašņorēts un aizvests uz Strenču psiheni, kur viņš visai ātri nomira, jo insults ārstēts netika. Jautājums- kāpēc cilvēks draudēja ar ieroci?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas