Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

No 15. aprīļa Rīgas teritorijā stāsies spēkā koku ciršanas liegums

Rīgas pilsētas būvvalde atgādina, ka no 15. aprīļa līdz 30. jūnijam noteikts koku ciršanas lieguma periods, kura laikā aizliegta ārpus meža augošu koku ciršana, portālu Diena informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē. Šāds liegums noteikts visā Latvijas teritorijā.

Koku ciršanas lieguma periods noteikts, lai saudzētu pilsētu teritorijās esošos apstādījumus to veģetācijas perioda sākumposmā – plaukšanas laikā, kā arī aizsargātu tajos ligzdojošos putnus.

Koku ciršana laika posmā no 15. aprīļa līdz 30. jūnijam ir atļauta vienīgi gadījumos, kad koku ciršanas atļaujā ir norādīts, ka pašvaldība koka ciršanu ir atzinusi par neatliekamu, jo koks atzīts par bīstamu sabiedrībai.

Liegums neattiecas arī uz augļu koku ciršanu un kokiem, kuru celma caurmērs ir mazāks par 20 centimetriem, kā arī kokiem ārpus pilsētām teritorijās, kur saskaņā ar normatīvajiem aktiem par aizsargjoslām, meliorāciju, autoceļiem un dzelzceļiem koku audzēšana ir aizliegta.

Koku ciršanas lieguma periods ir noteikts saskaņā ar Ministru kabineta 02.05.2012. noteikumiem Nr. 309 Noteikumi par koku ciršanu ārpus meža 20. punktu.

Par noteikumu pārkāpšanu fiziskām personām var tikt piemērots sods līdz 700 eiro par vienu koku, bet juridiskām personām līdz 1400 eiro.

Lai kontrolētu noteikumu ievērošanu, Rīgas pilsētas būvvaldes Apstādījumu inspekcijas inspektori koku ciršanas lieguma periodā veiks pastiprinātas pārbaudes ne tikai pilsētas centrā, bet arī attālākās apkaimēs.  Būvvalde aicina arī sabiedrību aktīvi iesaistīties noteikumu uzraudzīšanā un par pārkāpumiem, kad lieguma laikā tiek cirsti koki, nekavējoties informēt Rīgas Pašvaldības policiju vai Rīgas pilsētas būvvaldi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas