Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Pabeidzot veloceliņus, aicina uz Velopikniku

Jūnijā Rīgā ir pabeigta divu jaunu veloceliņu būvniecība, informē pašvaldība. Veloceliņš ir izbūvēts Šmerļa ielā, kā arī pabeigts veloceliņš no Mežaparka uz Vecmīlgrāvi. Par godu darbu pabeigšanai sestdien, 27. jūnijā, Rīgā notiks dizaina velosipēdu parādes brauciens. Pasākumā var piedalīties ikviens interesents un tas noslēgsies ar Velopikniku, uz kuru līdzi jāņem groziņi, stāstīja pašvaldībā.

Veloparādes brauciens sāksies sestdien pulksten 15.00 no Šmerļa ielas un Sergeja Eizenšteina ielas krustojuma un turpināsies pa Šmerļa ielas veloceliņu,  Brīvības gatvi, Krustabaznīcas ielu, Viskaļu ielu, Ezermalas ielu, Meža prospektu, Atpūtas aleju, Ostas prospektu, pāri Mīlgrāvja tiltam līdz Sūnu salai. Veloparādes laikā no Šmerļa ielas veloceliņa uz Velopiknika norises vietu tiks vests arī īpašs velogrils. Veloparādes braucienā piedalīsies apvienība „Apokalipses jātnieki” ar neparasta dizaina velosipēdiem.

Velopikniks notiks no pulksten 16.00 līdz 20.00 Sūnu salā pie Mīlgrāvja tilta. Pasākumā būs velotriāla priekšnesumi. Tāpat ikvienam būs iespēja izbraukt pa veloceliņu ar neparasta dizaina velosipēdiem un nobaudīt piknika uzkodas, ko uz velogrila gatavos meksikāņu restorāna pavārs Havjers Garsija. Pasākumu vadīs Roberts Gobziņš un spēlēs DJ Mārtiņš Rubenis.

Veloceliņa Mežaparks-Vecmīlgrāvis būvniecība pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta pasūtījuma tika uzsākta pagājušajā gadā. Tas ir 5 kilometrus garš. Šis veloceliņš ir turpinājums 2007.gadā izbūvētajam veloceliņam Centrs-Mežaparks. Tas savieno Ostas prospektu, Mīlgrāvja ielu, Mīlgrāvja tiltu līdz Vecāķu prospekta un Kalngales ielas krustojumam. Turpmākajos gados, kad būs atrisināti nepieciešamo zemju piederības jautājumi, šī veloceliņa izbūvi plānots turpināt līdz pat Vecāķiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas