Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

papildināta (17:10) - Ušakovs liek nodot šaubīgi iegādātos planšetdatorus jauniešu centram Kaņieris

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs devis uzdevumu Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta vajadzībām iegādātos 14 planšetdatorus  iPad3 nodot Rīgas jauniešu centra Kaņieris  lietošanā.

Ušakovs uzskata, ka departamenta iepirkumā izdarītā izvēle iegādāties visdārgākos iPad modeļus ar vislielāko atmiņas ietilpību nav pamatota. Lai lemtu par tālāko rīcību, N.Ušakovs pieprasījis departamenta direktora Gunta Helmaņa paskaidrojumus. 

„Pēc departamenta pasūtījuma veiktā planšetdatoru iepirkuma specifikācija nav  pamatota ar departamentā veicamiem uzdevumiem. Tas liek apšaubīt šāda pirkuma vajadzīgumu. Planšetdatori tiks nodoti jauniešu centram – jaunieši savu datorprasmju attīstīšanai noteikti zinās, kā pilnībā  izmantot šīs modernās datortehnikas iespējas. Bet departamentam ir jāatbild par savu iepirkumu lietderību,” norāda N.Ušakovs.

Diena.lv jau rakstīja, ka Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta vajadzībām pagājušā gada rudenī bez skaidra pamatojuma ir iegādāti 14 planšetdatori iPad3, turklāt pirkti visdārgākie iespējamie modeļi ar 64 gigabaitu ietilpību.

Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis šodien uz tālruņa zvaniem neatbildēja. Kā aģentūrai LETA skaidroja departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Vilde, viņš atrodas sanāksmē.

Vilde atzina, ka planšetdatori iegādāti "departamenta vadībai", bet komentārus par to, kādam nolūkam planšetdatori iegādāti un kādas īpašības tos padara par noderīgākiem nekā parastie datori vai klēpjdatori, kā arī to, kas šīs ierīces lietojuši kopš iegādāšanās brīža, Vilde solīja sniegt trešdien.

(pievienotas pēdējās 2 rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas