Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

papildināta - LMT: elements pie uzraksta "Rīga" ir dāvana, kas nav jāsaskaņo

Latvijas Mobilais telefons (LMT) nesaskaņojot piektdien izvietojis sava produkta reklāmas elementu pie uzraksta "Rīga". LMT paskaidro, ka tā ir dāvana rīdziniekiem svētkos, bet, dāvanas pasniedzot, kā zināms, atļauja netiekot prasīta. "Tāpat kā svētkos, kad dāvinātājs nesaskaņo dāvanas ar dāvanas saņēmēju, šī akcija ar Rīgas domi nav tikusi saskaņota," Diena.lv apstiprināja uzņēmuma pārstāve Elīne Lidere.

LMT preses sekretāre E.Lidere stāsta, ka elements „O!” nav reklāma, bet gan iedvesmojoša un nevainīga akcija, kas ir dāvana galvaspilsētai svētkos, kas risināsies nedēļas nogalē. Elements ticis izstādīts agri no rīta, lai sveiktu cilvēkus ceļā uz pilsētu. Šobrīd tas esot novākts.

Diena.lv rīta pusē, mēģinot noskaidrot, ar kādiem noteikumiem atļauta reklāmas izvietošana pie uzraksta "Rīga", pašvaldībā nevarēja atbildēt uz jautājumu, kas to saskaņojis. Nedz pilsētas būvvalde, nedz Kultūras departaments, nedz Attīstības departaments par šādu pilsētvides aktivitāti nebija informētas. 

Vides reklāma ir jāsaskaņo Rīgas pilsētas būvvaldē. Kā noskaidroja Diena.lv, tas netika izdarīts. Tur tika pieļauts, ka šis elements izvietots Rīgas svētku ietvaros, jo LMT organizē pasākumu Nakts skrējiens, taču arī Kultūras departamentā par to neko nevarēja pateikt.

Pilsētvides dizaina pārvaldes vadītāja Arta Goldberga bija asa savā vērtējumā par šāda elementa parādīšanos.

“Pilsētas publiskā telpa nav personīgā guļamistaba. Sabiedrībai jāapzinās, ka pilsētas publiskajā telpā nav pieļaujama patvaļīga rīcība, ignorējot speciālistu viedokli, normatīvos aktus, pieņemot, ka "paši zinām ko darām" un "nekas ļauns jau nenotiks". Patvaļa viennozīmīgi noved pie publiskās telpas kvalitātes degradācijas,” viņa komentēja aplūkojot attēlu.

“Nu tādu nesaskaņojot nevar uzlikt, skaidrosim,” komentēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis Uģis Vidauskis.

Vēlāk pēcpusdienā pēc LMT paziņojuma, ka elements bijusi dāvana rīdziniekiem, U.Vidauskis solīja, ka pašvaldība šo gadījumu izskatīs un Administratīvā komisija lems par uzņēmēja sodīšanu. "Tas nav nekaitīgs plakāts, tā ir stipri liela nekaunība," viņš vērtēja. Taču uzņēmēju saukt pie atbildības varētu būt pagrūti, jo ne policija, ne domes inspektori neesot šo faktu fiksējuši. "Nav lietišķu pierādījumu, ka tie ir LMT, tāpēc mums nav pamata izvirzīt viņiem pretenzijas," Diena.lv sacīja arī būvvaldes preses sekretāre Inita Melne.

Jāpiemin, ka LMT šodien izvērsis reklāmas kampaņu daudzos medijos, izvietojot tādu pašu elementu kā pie uzraksta "Rīga".

(papildināts viss teksts)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas