Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Par bērnu uzņemšanu bez rindas atlaista Rīgas 49. bērnudārza vadītāja

Rīgas domes sēdē otrdien pēc ilgām diskusijām no amata atstādināja Rīgas 49. bērnudārza direktori Īriju Bērziņu. Viņa bez rindas savā dārziņā pieņēmusi vairāk nekā 30 bērnu, pretī saņemot apmēram 500 latu lielu kukuli par katru no bērniem. Rīgas domē norāda - kas tāds pašvaldības pirmskolas izglītības jomā notiek pirmo reizi, vēsta Latvijas Radio.

Kaut gan lēmums bija vienprātīgs, diskusijas par 49. bērnudārza direktori Īriju Bērziņu Rīgas domes sēdē tomēr notika. Īrija Bērziņa, kas iepriekš bija viena no autoritātēm izglītības iestāžu direktoru vidū, veica tā dēvēto melno grāmatvedību, bez rindas dārziņā pieņemot, bet oficiāli nereģistrējot, vairāk nekā 30 bērnu. Ar aicinājumu atstādināt no amata šo direktori tribīnē kāpa Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis.

Deputāts Mārtiņš Šics pauda šaubas, vai viena direktore būtu spējīga tādu krāpšanu paveikt. Deputāte Eiženija Aldermane norādīja, ka atstādinātā direktore Bērziņa ir ielikusi lielu artavu, lai sagrautu jau tā vājo sabiedrības uzticību pirmskolas izglītības sistēmai. Turklāt līdz ar šādiem notikumiem mazinās arī to cilvēku skaits, kas vēlētos kļūt par pirmskolas iestāžu direktoriem.

Tomēr, kā norādīja arī atsevišķi deputāti, tad lielākā problēma ir sistēmā, kas pieļāvusi šādus pārkāpumus. Līdzīgās domās ir arī Vecāku iniciatīvas grupas "Nauda seko bērnam" pārstāve Diāna Blūma. Viņa saka - atstādināt bērnudārza direktori ir cīņa ar sekām, nevis cēloņiem. Blūma uzskata - ja būtu ieviests princips "nauda seko bērnam", tad nekas tāds nemaz nebūtu iespējams. Viņai arī esot aizdomas, ka 49. bērnudārzs nav vienīgais, kur kas tāds noticis. Ik pa reizi pienākot signāli, ka, iespējams, vecāki savam bērnam atrod bērnudārzu līdzīgā veidā. Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde stāsta, cik ļoti bīstama bērnam var būt iekārtošanās dārziņā šādā veidā.

Īrijas Bērziņas rīcību izvērtējis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs. Nupat Latvijas Radio tapis zināms, ka KNAB savas kompetences ietvaros nav saskatījis pārkāpumus direktores rīcībā, tāpēc iepriekš saņemto iesniegumu nosūtījis izvērtēšanai Valsts policijā.

Top komentāri

jcx
j
Interesantākais tas, ka ka KNAB neuzskata, ka tas būtu viņu kompetences ietvaros. Kas tad ir?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas