Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pārbaudēs Rīgas izpilddirekcijās atklāta degvielas piesavināšanās

Pārbaudēs divās Rīgas izpilddirekcijās atklāta degvielas piesavināšanās, šodien, lemjot par izpilddirekciju likvidāciju, tika informēti Rīgas domes deputāti.

Rīgas pilsētas izpilddirektora padomnieks juridiskajos jautājumos Māris Knoks deputātus informēja, ka, veicot auditu Rīgas Pārdaugavas un Ziemeļu izpilddirekcijā, atklāti pārkāpumi.

Vēlāk, veicot pārbaudi, konstatēts, ka izpilddirekcijās, salīdzinoši jaunām automašīnām noteikti ievērojami lielāki degvielas patēriņi nekā paredzējis automašīnu ražotājs.

Ņemot to vērā, izveidojušies būtiski degvielas atlikumi. Taču tos izpilddirekciju vadība neuzrāda. Līdz ar to secināms, ka kāds degvielu piesavinājies.

Runa esot par zaudējumiem līdz 2000 eiro divu gadu laikā katrā izpilddirekcijā.

Kā norādīja Knoks, tas liecinot, ka amatpersonas, kas atbild par transportlīdzekļu lietošanas uzraudzību, nav pildījušas savus pienākumus.

Vienā no izpilddirekcijām iesaistītās personas esot atlīdzinājušas nodarītos zaudējumus.

Savukārt Pārdaugavas izpilddirekcijas vadītājs, laikā, kad sākās pārbaude par viņa darbību, saslima un nevar sniegt paskaidrojumus, jo ir darba nespējā.

Knoks norādīja, ka tiks veikta pārbaude arī trešajā izpilddirekcijā, kā arī Veselības inspekcijā lūgts izvērtēt Pārdaugavas izpilddirekcijas vadītāja darba nespējas pamatotību.

Rīgā darbojas trīs izpilddirekcijas. Rīgas Austrumu izpilddirekcija apkalpo Centra rajonu un Latgales priekšpilsētu, Pārdaugavas izpilddirekcija - Kurzemes rajonu un Zemgales priekšpilsētu, bet Ziemeļu izpilddirekcija - Vidzemes priekšpilsētu un Ziemeļu rajonu.

Rīgas Pārdaugavas izpilddirekciju vada kādreizējais Saskaņas biedrs Valērijs Koķis, savukārt Ziemeļu izpilddirekciju vada Sergejs Hristoļubovs, bet Austrumu izpilddirekciju - Dmitrijs Pavlovs. Hristoļubovs un Pavlovs ārkārtas vēlēšanās startēja Gods kalpot Rīgai sarakstā, taču netika ievēlēti.

Rīgas domes jaunā koalīcija plāno likvidēt izpilddirekcijas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas