Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Pašvaldības policistiem par slīkstošu cilvēku glābšanu un bruņota narkomāna aizturēšanu izmaksās prēmijas

Rīgas Pašvaldības policijas inspektoram Jurim Žibulim un kārtībniekam Renāram Rankam par slīkstošu cilvēku izglābšanu un inspektoram Viesturam Vērītim par bruņota narkomāna aizturēšanu tiks izmaksātas prēmijas – šādu lēmumu pieņēma Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

J.Žubulis un R.Ranka, saņemot informāciju par Andrejostas rajonā Daugavā iekritušiem diviem vīriešiem, nekavējoties iesaistījās glābšanas darbos. Sadarbojoties ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem, J.Žubulis un R.Ranka vienu slīkstošo vīrieti izvilka no ūdens, novietojot viņu tālāk no Daugavas krasta malas, lai cietušais neiekristu atkal ūdenī, jo viņš nespēja kontrolēt savas kustības, un iesaistījās otra slīkstošā vīrieša vilkšanā ārā no ūdens. Abas slīkušās personas tika nodotas Neatliekamās medicīniskās palīdzības darbiniekiem.

Savukārt V.Vērītis, apturot pārbaudei BMW markas automašīnu, kas bija aprīkota ar vieglā taksometra speciālā aprīkojuma elementu, konstatēja, ka autovadītāja acu zīlītes nereaģē uz spilgtu gaismas avotu. Autovadītājam pie automašīnas rokas bremzes redzamā vietā atradās duncis. Neskatoties uz potenciāli bīstamu situācijas pavērsienu, V.Vērītis pieprasīja, lai autovadītājs izkāpj no automašīnas. Pārbaudes laikā autovadītājs atzinās, ka lietojis amfetamīnu, ka viņa jakas iekškabatā atrodas cigarešu paciņa ar apmēram 5 gramiem amfetamīna. Apskatot automašīnas salonu, tika pamanīti vairāki polietilēna maisiņi, kas, iespējams, tika izmantoti narkotiku fasēšanai, kā arī ierocis. Uz notikuma vietu izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuriem nodots aizturētais vīrietis.

Pašvaldības policistiem par drosmīgu un pašaizliedzīgu rīcību no Rīgas Pašvaldības policijas budžeta tiks piešķirtas prēmijas 60% apmērā no darbiniekiem noteiktās mēnešalgas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas