Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +11 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Pērn Rīgā fiksēts ievērojami vairāk administratīvo pārkāpumu par nepienācīgu bērna aprūpi

2015.gadā Rīgas domes Administratīvās komisijas Bērnu lietu apakškomisija 50 sēdēs izskatījusi kopumā 1621 lietu, un pērn ievērojami pieaudzis pārkāpumu, kas saistīti ar nepienācīgu bērna aprūpi, skaits, Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas deputātus informēja komisijas priekšsēdētājs Juris Dumpis.

13 no visām lietām tika izbeigtas, 42 gadījumos - izteikts mutvārdu aizrādījums, 422 - brīdinājums, bet 1113 - piemērots naudas sods.Pērn visizplatītākais administratīvais pārkāpums, ko nācies izskatīt apakškomisijai, ir bijis par smēķēšanu, ja to izdarījis nepilngadīgais - 485 lietas jeb par 3% mazāk nekā 2014.gadā. Tikmēr teju par trešdaļu pieaudzis pārkāpumu skaits par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu - pērn izskatīts 385 šādas lietas, salīdzinoši 2014.gadā tās bija 284. Tāpat par trešdaļu pieaudzis pārkāpumu skaits par fizisku vai emocionālu vardarbību pret bērnu - no 88 lietām 2014.gadā uz 132 pērn.Par ceturtdaļu pieaudzis izskatīto pārkāpumu par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu vai par tādu pašu nodarījumu, ja tā rezultātā bērns izdarījis sīko huligānismu vai lietojis narkotiskās vai psihotropās vielas bez ārsta nozīmējuma, vai atradies alkoholisko dzērienu ietekmē, vai nodarbojies ar ubagošanu, ja tas izdarīts atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas, skaits. Pērn izskatīta 71 šāda lieta, bet 2014.gadā tās bija 53.Tikmēr uz pusi mazinājies pārkāpumu par to, ka līdz 16 gadu vecumam bez vecāku vai viņu aizstājēju pavadības bērns atradies publiskās vietās laikā no plkst.22 līdz plkst.7, skaits - 2014.gadā apakškomisija izskatīja 124 šādas lietas, bet pērn - 85.Apakškomisija pērn izskatījusi kopumā 46 lietas par audzinošā rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu bērniem, pastāstīja Dumpis. Saistībā ar šīm lietām astoņas reizes izteikts brīdinājums, 46 reizes kā audzinošais līdzeklis uzlikts par pienākumu ierasties uz konsultāciju pie psihologa, ārsta vai cita speciālista, bet sešos gadījumos lietvedība izbeigta atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas