Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pie taktilā Brīvības pieminekļa izvietos pagaidu novērošanas kameru

Lai pasargātu no bojāšanas, pie taktilā Brīvības pieminekļa Rīgas Pašvaldības policija (RPP) izvietos pagaidu novērošanas kameru, šodien Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas deputātus informēja RPP priekšnieks Juris Lūkass.

Lai brīdinātu iedzīvotājus, plānots izvietot arī brīdinājuma zīmi, ka notiek videonovērošana. Tas varētu preventīvi atturēt iespējamos vandāļus no pieminekļa bojāšanas.

Turklāt pēc pieminekļa veidotāju lūguma notikšot saunas ar aģentūru "Rīgas gaismu" par taktilā pieminekļa papildu izgaismošanu.

LETA jau ziņoja, ka RPP par taktilā Brīvības pieminekļa bojāšanu aizturējusi piecus jauniešies.

RPP saņēma informāciju par vairākiem jauniešiem, kuri sabojājuši taktilā Brīvības pieminekļa statuju, nolaužot vienu no elementiem - goda sardzes figūriņu.

Policija pārskatīja videonovērošanas kameru ierakstus, kuros tika identificēta pusaudžu kompānija, kas varētu būt vainojama nodarījumā.

Analizējot videonovērošanas kameru ierakstus, videonovērošanas centra darbinieki jauniešu kompāniju pamanīja Merķeļa ielā, un uz jauniešu atrašanās vietu tika nosūtīta tuvākā policijas ekipāža. Kopā aizturēti pieci jaunieši vecumā no 14 līdz 16 gadiem. Jaunieši nodarījumā vainu atzina, un kārtības sargi viņus nogādāja Valsts policijā.

RPP norāda, ka šis nav pirmais gadījums, kad tiek konstatēta taktilā Brīvības pieminekļa statujas bojāšana. Šā gada 26.aprīlī tika fiksēts gadījums, kurā kāda sieviete ar diviem bērniem nolauzusi otru goda sardzes figūriņu. Arī šajā gadījumā ar videonovērošanas kameru palīdzību iegūti personu attēli, kuri nodoti Valsts policijai kriminālprocesa sākšanai un turpmākai personu meklēšanai.

LETA jau rakstīja, ka nodibinājums "Fonds "Nāc līdzās!"" ar sabiedrības atbalstu izveidojis miniatūru bronzas Brīvības pieminekli, kas novietots netālu netālu no Brīvības pieminekļa Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas