Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa
Pasākums noorganizēts pēc Ušakova īpašumā veiktās kratīšanas

Policija: Saskaņas mītiņš vienā brīdī pulcējis 3000 cilvēku

Mītiņā Rātslaukumā Rīgas mēra Nila Ušakova (Saskaņa) atbalstam sestdien pusdienlaikā kulminācijas brīdī pulcējās līdz pat 3000 cilvēku, liecina Valsts policijas sniegtā informācija. Rātslaukumā bija sanākuši cilvēki no Rīgas apkaimēm un pilsētām, kuras organizētāji sauca no skatuves. Publiku pasākuma organizētāji uzrunāja latviski un krieviski.

Pasākuma dalībnieki ik pa laikam izkliedza kādus Ušakovu un partiju Saskaņa atbalstošus saukļus, tostarp "Rokas nost no Rīgas!". Pasākumā tika rībinātas bungas.

Skatuve bija izveidota pie Rīgas domes trepēm. Apskaņošanas tehnika izvietota zilā teltī, uz kuras attēlotas Rīgas atslēgas. Organizatori dalīja pie apģērba piespraužamus Rīgas zili baltos karodziņus.

Uz vairākus metrus gara plakāta bija uzraksts "Rokas nost no Ušakova". Pasākuma dalībniekiem līdzi bija arī apmēram desmit Latvijas karogi. Uz mazāka izmēra plakātiem bija dažādi uzraksti, tostarp "Lieciet mieru Rīgas domei. Nodrošiniet labu izglītību mūsu bērniem", "Par Nilu", "Kur ir mūsu pensijas?".

Viena no pasākuma vadītājām, Saeimas deputāte Regīna Ločmele-Luņova (Saskaņa), norādīja, ka pie skatuves kāda reibumā esoša persona sākotnēji vēlējās veikt kādu provokāciju, taču tagad jau ir aizvests prom. Viņa aicināja par jebkādiem provokatīviem gadījumiem vērsties pie policijas darbiniekiem.

Pasākuma norisi uzraudzīja liels daudzums tiesībsargājošo iestāžu pārstāvju - gan formas tērpos, gan civilajā apģērbā. Valsts policijā aģentūrai LETA apliecināja, ka pasākums noritēja mierīgi, bez būtiskiem starpgadījumiem.

Uzrunas pasākumā teica Rīgas domes un Saeimas deputāti, tostarp Ušakovs un Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis (Saskaņa), kā arī citi aktīvisti.

Dombrovskis, runājot latviešu un krievu valodā, apgalvoja, ka Ušakovs esot parādījis, ka Rīgā var strādāt "bez sarkanajām līnijām".

Dombrovskis atzina, ka Rīgā ielu kvalitāte varētu būt daudz labāka un ka situācija saistībā ar Rīgas satiksmi ir traģiska, taču reizē jāatceras, kurš nodrošinājis to, ka tiek izremontētas skolas, izbūvēti bērnu spēļu laukumi pagalmos un izdarītas citas lietas. Klātesošie atbildēja, ka šos darbus paveicis Rīgas mērs.

Kā ziņots, partijas Saskaņa organizētais mītiņš Ušakova atbalstam pieteikts līdz plkst.15, bet jau ap plkst. 14 lielākā daļa cilvēku bija izklīduši.

Pasākums noorganizēts pēc Ušakova īpašumā veiktās kratīšanas saistībā ar Rīgas satiksmes korupcijas kriminālprocesu.

Jau vēstīts, ka nedēļas vidū pilsētas mikrorajonos tika izvērsta arī plaša informatīvā kampaņa centienos mobilizēt mēra atbalstītājus. Plakātos, kuru saturu aizdomās par naida kurināšanu šobrīd vērtē arī likumsargi, tostarp minēts, ka uz piketa vietu un atpakaļ tiks organizēti bezmaksas braucieni. 

Žurnāliste Monta Jakovela sestdien priekšpusdienā vietnē Twitter ziņo, ka autobusi ar uzrakstu "Norīkojumā" dodas uz pilsētas centru, bet cilvēki apgalvojot, ka braucot "ekskursijā uz Vecrīgu".

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

hmmm
h
Aicinājums Ivetai Strautiņai-Ušakovai: "Rokas nost no Ušakova"!
Udo Ulbergs
U
Kārtējais paradokss no normālas valsts viedokļa, bet no kriminālas valsts viedokļa tas nav paradokss, bet elementāra parādība. Skaistajam muļķītim jau sen bija pašam jāatkāpjas vai to darīt stingri "jāpalūdz" premjerministram. Tā tas būtu noticis normālā valstī. Muļķītis taču neslēpj, ka zināja par noziedzīgajiem darījumiem. Taču faktiski tas nav svarīgi, vai zināja jeb nezināja. Organizētā noziedzība tika konstatēta un priekšniekam vajadzēja momentā atkāpties no amata kopā ar "Misteru 20%". Tikai kriminālā meslu bedrē drīkst neatkāpties, tikai kriminālā mēslu bedrē var organizēt piketu noziedznieku labā; tikai kriminālā mēslu bedrē noziedzību var interpretēt nacionālo attiecību kontekstā. "Saskaņas" nelieši ir tipiski kriminālās mēslu bedres eksemplāri. Tādi paši nelieši kā valsts valdība, kura neievieš kārtību Rīgas domē.
Urlplēsis
U
interfrontes un krievijas agonija !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas