Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

RD komiteja lems par nodegušo graustu Kalnciema ielā 2B

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komiteja šodien plkst.11 lems par nesen nodegušo graustu Kalnciema ielā 2B.

Īpašuma departamenta sagatavotais lēmumprojekts Kalnciema ielā 2B esošo graustu pilnībā atjaunot paredz divu, bet ne vēlāk kā četru gadu laikā, liecina Rīgas domes Pilsētas īpašumu komitejas darba kārtībai pievienotie dokumenti.

Sagatavotais lēmumprojekts paredz īpašniekiem viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas, izstrādāt un saskaņot nepieciešamo dokumentāciju būves konservācijas darbu veikšanai, un četru mēnešu laikā tos arī īstenot.

Tāpat lēmumprojekts paredz ne vēlāk kā četru mēnešu laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas noslēgt līgumu par ēkas pārbūves vai atjaunošanas darbu būvprojekta izstrādi, sešu mēnešu laikā to minimālā sastāvā saskaņot Rīgas pilsētas būvvaldē un 14 mēnešu laikā uzsākt būvatļaujā norādīto projektēšanas nosacījumu izpildi. Tāpat 18, bet ne vēlāk kā 24 mēnešu laikā, pilnībā jāizprojektē un jāuzsāk nama atjaunošana.

Kā ziņots, 2018.gadā, naktī uz 25.novembri, ēkā Kalnciema ielā 2B izcēlās ugunsgrēks, kura dzēšanas darbi turpinājās vairākas dienas. Ēka jau daudzus gadus netiek apsaimniekota un atzīta par B kategorijas vidi degradējošu būvi.

Kalnciema ielā esošā jūgendstila ēka ir celta 1914.gadā. Ēkas īpašnieki kopš šī gada janvāra ir igauņu uzņēmums Novira Capital, kas ir īpašnieki arī Raņķa dambī 14 esošajai ēkai.

Pirms tam ēkas īpašnieks caur SIA K2B un vēl vienu Latvijas firmu bija igauņu uzņēmums Tradesman EU, kura juridiskā adrese reģistrēta Igaunijas nekustamo īpašumu projektu attīstīšanas un finansēšanas kompānijas Novira Capital biroju ēkā Novira Plaza, Tallinā.

Lai novērstu izdegušā nama bīstamību apkārtējai videi, līdz šim īpašnieku pieaicinātie būvnieki, sadarbojoties ar pašvaldības institūcijām, Kalnciema ielas nama daļu demontējuši līdz 1.stāva līmenim, bet fasāde uz Raņķa dambja pusi palikusi neskarta.

 

Top komentāri

Jāmaina attieksme
J
Ko nozīmē klasifikācija - grausts, vai - kā var kultūrvēsturisku ēku pasludināt par vidi degradējošu?! Ir jāatgriežas pie eiropeiskas prakses un uz vēsturisku ēku avārijas stāvoklī jāskatās kā uz kultūrvēsturisku vērtību, kas prasa atveseļošanu jeb renovāciju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas