Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīdzinieki var pieteikties latviešu valodas bezmaksas kursiem

No šodienas rīdzinieki var pieteikties latviešu valodas bezmaksas kursiem, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, izvērtējot izglītības iestāžu iesniegtos projektus konkursā "Latviešu valodas apguves kursu organizēšana un īstenošana Rīgas pilsētas iedzīvotājiem", projektu īstenošanai finansiālu atbalstu piešķīra astoņām iestādēm. Konkurss tiek īstenots Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros un tā mērķis ir finansiāli atbalstīt projektus, kas nodrošina iespēju pieaugušajiem Rīgas iedzīvotājiem, izņemot skolēnus un bezdarbniekus, apgūt latviešu valodu A un B līmeņa ietvaros. Bez maksas latviešu valodu būs iespēja mācīties tiem, kuri savu dzīvesvietu ir deklarējuši Rīgā.

Šogad tiks īstenoti astoņi projekti par kopējo summu 128 179 eiro, kas dos iespēju latviešu valodu apgūt vairāk nekā 1200 rīdziniekiem. Kopš 2011.gada, kad Rīgas pašvaldība sāka īstenot šo projektu, no iedzīvotāju puses ik reizi bijis liels pieprasījums. 2011.gadā kursus pabeidza 507 rīdzinieki, 2012.gadā - 2569, 2013.gadā - 1391, 2014.gadā - 1232, 2015.gadā kursus pabeidza 1166 galvaspilsētas iedzīvotāji, bet 2016.gadā vairāk nekā 1223 iedzīvotājiem bija iespēja bez maksas mācīties latviešu valodu.

No šodienas Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments aicina Rīgas iedzīvotājus pieteikties latviešu valodas bezmaksas kursiem. Valodas apmācības vietu Rīgas iedzīvotāji varēs izvēlēties paši sev izdevīgā vietā atbilstoši pievienotajam sarakstam un pieteikties tieši pie kursu īstenotājiem.

Top komentāri

Trollis JT
T
Kaut vairāk žurnālistu pieteiktos... .
Ila
I
Tulku Fabrika sniedz plašu tulkošanas pakalpojumu klāstu – rakstiskus un mutiskus tulkojumus jebkurās valodu kombinācijās. Mūsdienīgās megapoles multikulturālā vide pastāvīgi liek mums saskarties ar dažādas tematikas tekstu tulkošanas nepieciešamību. Ja Jums nepieciešams profesionāls rakstisks vai mutisks tulkojums no/uz angļu, vācu, spāņu vai kādu citu svešvalodu, „Tulku Fabrika” – ir Jūsu pareizā izvēle. Vairāk informācijas meklējiet - http://www.ztb.lv/
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas