Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rīgā būs vēl viena nolietotu riepu pārstrādes vieta

Atkritumu pārstrādes uzņēmumam Eko Recycling šodien izdevies iegūt Rīgas domes atļauju izveidot jaunu nolietoto riepu reģenerācijas vietu Rīgā, Ganību dambī 31/Uriekstes ielā 4a.

Kopumā šis jautājums Mājokļu un vides komitejā tika skatīts trīs reizes. Pirmajā reizē deputāti ieceri noraidīja, jo viņiem trūka informācijas par uzņēmuma plānoto darbību un Valsts vides dienesta (VVD) viedokļa šajā jautājumā.

Otrajā reizē, pēc VVD un uzņēmuma pārstāvju iztaujāšanas, deputātu lēmums joprojām nebija pozitīvs, jo uzņēmumam bija nepieciešams sakārtot dokumentāciju par teritorijas nomas līguma pagarināšanu un iesniegt līgumus ar sadarbības partneriem ārzemēs.

Skatot šo jautājumu trešo reizi, domes opozīcija, kā arī Mājokļu un vides departaments bija noskaņots uzņēmumam izsniegt atļauju atvērt atkritumu pārstrādes vietu, taču koalīcijas deputāti, nepaskaidrojot savu motivāciju, balsojumā atturējās, kā rezultātā lēmums netika pieņemts.

Šodien Rīgas domes sēdē jautājums tika skatīts ceturto reizi un opozīcija atkārtoti aicināja uzņēmuma darbību atbalstīt, lai gan 100% uzticību tam nepauda.

Deputāte Marija Balcere (JKP) sacīja, ka "komitejas rīcība bija amorāla", jo pašvaldībai jau tā esot maz uzņēmēju, kuri grib kaut ko darīt vides uzlabošanas jomā. "Sākumā uzņēmuma pieteikums bija vājš un nesagatavots, bet pēc mūsu pieprasījuma tas iesniedza visus dokumentus, ko lūdzām. Koalīcija bez neviena jautājuma nobalsoja un viņu patrieca, un man bija kauns, ka es sēdēju šo deputātu vidū," teica Balcere.

Arī deputāts Ansis Ansbergs (LA) vērsa uzmanību, ka vides problēmas Rīgā ir pietiekami aktuālas un pašvaldības pienākums iedzīvotāju priekšā ir tās mazināt. "Protams, šī uzņēmēja iepriekšējā darba pieredze nav pozitīva, taču viņš ir apņēmies izvest visas riepas no Starta ielas, un mums nav nevienas citas alternatīvas. Ja mēs tagad šo ieceri noraidām, tikai balstoties uz sajūtām, rodas iespaids, ka kāds gaida naudas maku, kurš iedos kādu aploksnīti, lai šo piekrišanu dabūtu," sacīja Ansbergs.

Tikmēr Mājokļu un vides komitejas vadītājs Vjačeslavs Stepaņenko (GKR) atgādināja, ka līdz šim Eko Recycling no Starta ielas izvedis nepilnas 400 tonnas gada laikā, kas nozīmē, ka visas teritorijas attīrīšana tam prasītu vismaz 20 gadus. Tāpat viņš vērsa uzmanību, ka Eko Recycling īpašnieks, darbojoties uzņēmumā SIA Riepu bloki, no VVD saņēmis 12 miljonu eiro sodu tieši par Starta ielā esošās teritorijas piesārņošanu, kā rezultātā tas bankrotējis.

"Un tagad šis pats uzņēmējs nāk ar brīnišķīgu ideju - attīrīt Rīgu no riepām. Taču realitātē mēs dosim viņam iespēju uzkrāt vēl 6000 tonnu riepu, tikai citā vietā. Jūs būsiet atbildīgi, ja pēc diviem trim gadiem mums būs jāmeklē risinājumi - kā atbrīvoties no jauna riepu kalna Uriekstes ielā," sacīja Stepaņenko.

Atbildot Stepaņenko teiktajam, Ansbergs atkārtoti norādīja, ka, lai gan pamats uzticēties šim uzņēmējam nav, pašvaldībai nav citu plānu kā situāciju Starta ielā risināt. "Es neesmu dzirdējis no jums nevienu piedāvājumu, nevienu alternatīvu - ko mēs varam darīt," teica Ansbergs.

Rezultātā GKR frakcija izņēma deputātu kartiņas un balsojumā nepiedalījās, Saskaņas frakcija balsojumā atturējās un opozīcijai ar trīs balsu pārsvaru izdevās panākt uzņēmumam labvēlīgu lēmumu.

Uzņēmums plāno nodarboties ar riepu savākšanu, apstrādi un tālāku eksportēšanu uz Indiju.

Kā liecina Firmas.lv dati, Eko Recycling reģistrēts 2011.gada februārī, un tā pamatkapitāls ir 2800 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Marks Baltkalns. 2018.gadā Eko Recycling strādāja ar 419 788 eiro apgrozījumu un 65 785 eiro zaudējumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas