Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Rīgā jau aizturēti četri jaunieši par ziedu nolikšanu nojauktā padomju armijas pieminekļa tuvumā

Rīgā jau nakts laikā ir aizturēti četri jaunieši, kuri 9.maiju centušies atzīmēt ar ziedu nolikšanu nojauktā padomju armijas pieminekļa tuvumā Pārdaugavā, šorīt Latvijas Radio pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Pēc policijas pārstāvja stāstītā, visi aizturētie ir ap 20 gadus veci jaunieši.

Ruka vērtējumā, kopumā nakts uz 9.maiju aizritējusi mierīgi, lai arī bijuši vairāki starpgadījumi, piemēram, Rīgā fiksēti pāris gadījumi, kad publiskās vietās uzķēpāti Krievijas kara propagandas simboli - V un Z burti, bet Bolderājā tapis uzraksts par "uzvaras tēmu".

Vietām arī kapu vietās nolikti ziedi ar agresorvalsts simboliku - Georga lentām un Krievijas karogiem, ko Latvijā lietot ir aizliegts, piebilda Ruks un atkārtoti uzsvēra, ka no kārtības sargiem nebūs tolerances pret tiem, kuri šajā dienā slavinās kara agresiju.

Kā ziņots, Valsts drošības dienests (VDD) un Valsts policija šodien drošības situāciju Latvijā uzraudzīs pastiprinātā režīmā, aģentūru LETA informēja abi dienesti.

9.maijā Krievijas valdošā režīma propagandas politikas ietekmē arī Latvijā daudzus gadus daļa sabiedrības plaši atzīmēja uzvaru Otrajā pasaules karā, kas ir viens no Putina režīma ideoloģijas stūrakmeņiem. Līdz ar Krievijas sākto karu pret Ukrainu jau pērn Latvijā tika aizliegtas svinības pie padomju armijai veltītā pieminekļa Pārdaugavā, tomēr cilvēki tur ieradās gana lielā skaitā. Gada otrajā pusē piemineklis tika nojaukts.

Šogad Saeima pieņēma likumu, 9.maijā aizliedzot rīkot tādus publiskus izklaides un svētku pasākumus, sapulces, gājienus un piketus, kas ir vērsti uz Latvijas kā demokrātiskas un nacionālas valsts vērtību noniecināšanu un apdraudēšanu, tostarp sabiedrības šķelšanu, kara, militārās agresijas, totalitārisma vai vardarbības slavināšanu, kā arī nepatiesu vēsturisko notikumu atspoguļošanu.

Saistībā ar 9.maiju policija sadarbībā ar partneriestādēm strādās pēc iepriekš sagatavota plāna, piesaistot plašus policijas resursus dažādās vietās Latvijā. Dienesti ir gatavi reaģēt uz dažādām situācijām un vienlaikus rūpīgi seko līdzi aktualitātēm un notikumiem, tostarp interneta vidē, informēja policija.

VDD vērtējumā, tāpat kā iepriekšējos gados, pastāv risks, ka 9.maijā atsevišķas prokremliski noskaņotas personas var īstenot demonstratīvas, izaicinošas vai prettiesiskas aktivitātes agresorvalsts Krievijas interešu atbalstam. VDD aicina iedzīvotājus, saskaroties ar šāda veida aktivitātēm, atturēties no reaģēšanas uz tām un informēt atbildīgos dienestus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas