Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgā nākamgad būs mazāk puķu un vairāk zāles

Ierobežotā budžeta dēļ pašvaldības aģentūra "Rīgas dārzi un parki" nākamgad pilsētas parkos un skvēros mazāk stādīs vasaras puķes, bet brīvajās vietās tiks iesēta zāle.

To šodien Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas deputātiem norādīja aģentūras direktora vietnieks Uldis Zommers.

"Nākamgad centīsimies apstādījumus uzturēt tik labā kārtībā, cik būs iespējams. Tomēr atsevišķi elementi vairs nebūs tik krāšņi," teica Zommers, piebilstot, ka "būs mazāk puķu, bet vairāk zāles".

Komiteja šodien vērtēja un akceptēja aģentūras "Rīgas dārzi un parki" 2010.gada budžeta projektu, kurā paredzēti 1,2 miljonu latu izdevumi. Galīgais lēmums par aģentūras budžetu būs jāpieņem domes sēdē.

Kā pašvaldības finansējums jeb dotācija aģentūrai nākamgad nepieciešams 807 631 lats, bet 397 046 latus plānots iegūt no veiktajiem maksas pakalpojumiem.

Atlīdzībai plānots izlietot 984 444 latus, bet preču un pakalpojumu iegādei - 220 233 latus.

"Rīgas dārzi un parki" apsaimnieko aptuveni 260 hektārus galvaspilsētas teritorijas, vairākas strūklakas, sabiedriskās tualetes un bērnu rotaļu laukumus.

Aģentūras direktors ir Agnis Kalnkaziņš (TP).

Aģentūra ir Rīgas domes izveidota pašvaldības iestāde, kuras mērķis ir nodrošināt Rīgas pilsētas dārzu, parku un citu apstādījumu vienotu apsaimniekošanu, aizsardzību un izmantošanu.

"Rīgas dārzi un parki" veic tādas darbības kā publisko un privāto teritoriju apstādījumu ierīkošana, kopšana un projektēšana, auglīgās augsnes un citu labiekārtošanas materiālu piegāde, komunālās tehnikas pakalpojumi, koku zāģēšana, koku vainagu veidošana, celmu frēzēšana un citas.

1879.gadā pēc pilsētas domes reformas tika ievēlēta "Dārzu pārvalde" ar direktoru Georgu Kūfaltu. Uzņēmums vairākkārt ir mainījis nosaukumu. No 1944. līdz 1966.gadam to sauca "Rīgas dārzu trests", un 1958.gadā tas atdalījās no "Rīgas zieda", no 1966. līdz 1988.gadam to sauca "Rīgas dārzu un parku trests", bet no 1988. līdz 1992.gadam - "Remontu-celtniecības un ekspluatācijas pārvalde Rīgas dārzi un parki", jo apvienoja Remontu un celtniecības pārvaldi ar "Rīgas dārzu un parku trestu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas