Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgā par aizlieguma šķērsot pilsētas centru neievērošanu sodīti vairāk nekā 100 kravas auto vadītāji

Rīgā par aizlieguma šķērsot pilsētas centru neievērošanu līdz šim ir sodīti vairāk nekā 100 kravas auto vadītāji, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Pēc Austrumu maģistrāles atklāšanas Rīgā aptuveni divas nedēļas cauri pilsētas centram ir aizliegta kravas transportlīdzekļu tranzīta satiksme. 

Pirmajās dienās pēc jaunās satiksmes organizācijas ieviešanas Rīgas pašvaldības policija (RPP) noteikumu pārkāpējus brīdināja, bet kopš pagājušās nedēļas sākti administratīvā pārkāpuma procesi. Šajā laikā sods par tranzīta satiksmi caur pilsētas centru piemērots 111 pārkāpējiem, no kuriem aptuveni divas trešdaļas bija ārvalstu pārvadātāji.

Pagājušajā nedēļā kravas transportlīdzekļu tranzīta satiksmi RPP uzraudzīja nepārtraukti, bet, pieaugot vadītāju informētības līmenim, šonedēļ satiksmi plānots kontrolēt patrulēšanas režīmā.

Jau vēstīts, ka Rīgā janvāra vidū veiktas būtiskas satiksmes organizācijas izmaiņas, kas aizliedz tranzīta satiksmi cauri pilsētas centram. Tranzīta satiksme abos virzienos aizliegta uz Akmens tilta, Krasta ielas posmā no Salu tilta līdz Ģenerāļa Radziņa krastmalai, no Ģ. Radziņa krastmalas līdz 13. janvāra ielai, 11. novembra krastmalas posmā no 13. janvāra ielas līdz Vanšu tiltam, kā arī Eksporta ielas posmā no Vanšu tilta līdz Hanzas ielai.

Šie ir tikai pirmie tranzīta satiksmes aizliegumi no plašāka aizliegumu plāna, kas izmaiņas paredz arī Brasas un Grīziņkalna apkaimēs, liedzot tranzīta satiksmi, piemēram, pa Pērnavas, Zirņu un Senču ielu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas