Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgā pēc atjaunošanas atvērts arī Miera dārzs ar skeitparku

Otrdien atklāts rekonstruētais Miera dārzs starp Katoļu, Kalupes, Daugavpils un Jēkabpils ielām, kas nu ieguvis arī modernu skeitparku, informē Rīgas dome.

Miera dārza 3,29 hektāru plašā teritorija ir pilnībā pārvērsta - atjaunots bērnu rotaļu laukums un no jauna izbūvēts multifunkcionāls laukums, kur varēs nodarboties ar dažādiem sporta veidiem un rīkiem. Te izvietoti trenažieri, iekārtota vieta ielu vingrošanai, kā arī izveidots lielākais betona skeitparks Latvijā, kurš ir piemērots gan iesācējiem, gan pieredzējušiem sportistiem.

Parkā ir izbūvētas ārējās komunikācijas, atjaunoti celiņi, ieklājot bruģi 3422 kvadrātmetru un asfaltu 5033 kvadrātmetru platībā, salabotas atbalsta sienas un kāpnes. Miera dārzā novietoti 38 parka soliņi un četri garie parka soli, ierīkoti 17 velo turētāji un uzstādīti 68 apgaismes stabi. Parkā ir uzstādīts dzeramā ūdens brīvkrāns un izbūvēta sabiedriskā tualete. Miera dārzs ir apzaļumots, tajā atjaunots zāliens un iestādīti vairāk nekā 1434 kokaugi. Parkā tiks uzstādītas arī videonovērošanas kameras un tūrisma norādes.

Parka rekonstrukcijas projektu vadīja Pilsētas attīstības departaments, piesaistot Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus. Departaments īsteno projektu Grīziņkalna un tam piegulošā Miera dārza teritorijas revitalizācija, kurā bija iekļauta trīs parku, četru ielu un deviņu ielu apgaismojuma rekonstrukcija. Projekta kopējās izmaksas ir 9,4 miljoni eiro, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli. 85% jeb 6,4 miljonu eiro tiek segti no ES līdzekļiem. Būvdarbus Miera dārzā veica SIA Tilts un Reaton.

Jau vēstīts, ka jūnija sākumā atklāti arī atjaunotie Ziedoņdārzs un Grīziņkalns

Top komentāri

vecie dzelži
v
Skeitparks laikam ir ok, cik nu kā nelietotājs varu spriest, bet kad beidzot Rīgas domes atbildīgie ies līdzi laikam un atpūtas parkos izvietos mūsdienīgus trenažierus nevis šos padomju laika standatizgudrojumus? Pāris attēlos redzamo drīzāk var izmantot profesionāli ielu vingrotāji, bet vai ierindas pilsonis parastais, nebūt ne jaunības gados, arī nebūtu pelnījis uzmanību? Lai atbildīgie ierēdņi aizbrauc uz Rīgas sadraudzības pilsētu Varšavu, aizstaigā līdz kādam parkam, un apskatās! Tur izvietotie trenažieri ir tik daudzveidīgi un pievilcīgi, ka tos izmanto arī pensijas vecuma tantes un onkuļi. Domāju, ka arī daži no mūsu senioriem, kas pa dienu tup uz soliņiem, būtu priecīgi izkustēties. Ilgākā laika posmā tas taču atmaksājas - samazinās saslimstība, ko izraisa mazkustīgums.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas