Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgā pēc stiprām lietusgāzēm applūdušas ielas un kavējas tramvaja kustība

Otrdienas rītā Rīgā pēc stiprajām lietusgāzēm applūdušas vairākas ielas un kavējas tramvaja satiksme, novēroja aģentūra LETA.

Aģentūra LETA novēroja, ka stiprā lietus dēļ applūdušas ielas vairākos Rīgas mikrorajonos, piemēram, no Juglas virzienā uz centru vietām applūdusi Brīvības iela, tad Teikā no Alfas līdz pat Džutas ielai applūdusi Ropažu ielas braucamā daļa, bet arī gājēju ietves.

Līdzīga situācija ir Mežciemā un pēc aculiecinieku stāstītā aģentūrai LETA viskritiskākā situācijā ir mazās mikrorajonu ielas un pie mājām esošās teritorijas, jo ir vietas, kur iedzīvotāji nevar iziet ārā no savām mājām neuzvelkot gumijzābakus.

Tāda pati situācija ir arī Rīgas centrā, jo applūdušas vietām ir Barona iela, Tērbatas iela, Bruņinieku iela, Krišjāņa Valdemāra iela, Raiņa bulvāris, Čaka iela un citas.

Tāpat stipro lietusgāžu dēļ ir apgrūtināta sabiedriskā transporta kustība, jo, piemēram, pirmais tramvajs, kuram pasažierus vajadzēja pārvadāt pēc plkst.5 no rīta kavējās vismaz par 20 minūtēm. 

Jau ziņots, ka saistībā ar ekstremālām lietavām Latvijā arvien spēkā ir sarkanais brīdinājums, jo tuvāko stundu laikā Latvijas centrālajos rajonos gaidāms pērkona negaiss ar krasām vēja brāzmām, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Sinoptiķi brīdina, ka tuvāko trīs stundu laikā Latvijas centrālajos rajonos gaidāms pērkona negaiss ar krasām vēja brāzmām no 15 līdz 19 metriem sekundē.

Tāpat Latvijā ir ekstremālas lietavas, jo centrālajos rajonos kopējais nokrišņu daudzums var sasniegt 60-80 milimetrus. Rietumu rajonos līs ilgstoši. Kopējais nokrišņu daudzums sasniegs 40-55 milimetrus.

Arī vietām austrumu rajonos no rīta gaidāms stiprs lietus. Nokrišņu daudzums sasniegs ap 20 milimetrus.

Saistībā ar minēto spēkā ir sarkanais brīdinājums. Brīdinājums ir spēkā līdz 30.jūnija plkst.16.

Sarkanās krāsas brīdinājums nozīmē, ka prognozēta intensīva dabas parādība ar lielu iespēju rasties ievērojamiem postījumiem plašā teritorijā un ka var būt apdraudēta cilvēku dzīvība.

Atbildīgās iestādes aicina iedzīvotājus sekot līdzi norādījumiem, ko sniedz atbildīgās institūcijas. Iespējama plaša īpašumu applūšana, kas apdraud dzīvību, kā arī evakuācija. Tāpat iespējama ļoti apgrūtināta pārvietošanās un traucēta elektroenerģijas un ūdens apgāde, telekomunikāciju sakari, kā arī bīstami braukšanas apstākļi uz ceļa pasliktinātas redzamības un akvaplanēšanas dēļ.

Ja hidrometeoroloģiskie apstākļi ir radījuši postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112.

Top komentāri

aha
a
tas nav nekas jauns!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas