Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Rīgā pieaug trūcīgo pensionāru un trūcīgo cilvēku ar invaliditāti skaits

Arī augustā Rīgā kopumā turpinājis samazināties trūcīgo personu skaits, tomēr pieaudzis trūcīgo personu ar invaliditāti un trūcīgo pensionāru īpatsvars, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Labklājības departamenta Iedzīvotāju informēšanas nodaļas vadītāja Lita Brice.

Šā gada augustā salīdzinājumā ar jūliju trūcīgo personu skaits samazinājies par 3%, savukārt, salīdzinot šā gada astoņus mēnešus ar pērnā gada astoņiem mēnešiem, trūcīgo personu skaits ir samazinājies par 20%. Tikmēr, ja salīdzina trūcīgo personu struktūru pērnā gada jūlijā un šā gada jūlijā, var secināt, ka turpinās tendence pieaugt trūcīgo personu ar invaliditāti īpatsvaram - tie bija 20,2% pērnā gada augustā un 24,3% šā gada augustā. Pieaug arī trūcīgo pensionāru īpatsvars - no 9,7% 2014.gada augustā līdz 13,2% šā gada augustā, rēķinot no visu trūcīgo personu kopskaita.

Šā gada augustā sociālo pabalstu saņēmēju skaits, salīdzinot ar jūliju, ir samazinājies par 128 personām jeb 1%, bet sociālajiem pabalstiem izlietotā finansējuma apmērs pieaudzis par 8957 eiro jeb 1%, kas skaidrojams ar pabalsta izglītības ieguves atbalstam izmaksu.

Pērnā gada augustā garantētā minimālā ienākuma līmeņa pabalstu saņēma 7022 rīdzinieki, bet šā gada jūlijā - 5267 (samazinājums par 25%). Dzīvokļa pabalstu pērnā gada augustā saņēma 10 787 rīdzinieki, bet šā gada augustā pabalstu izmaksāja 8558 rīdziniekiem (samazinājums par 21%).

2015.gadā sociālajiem pabalstiem rīdziniekiem atvēlēti 19 173 770 eiro, no kuriem šā gada astoņos mēnešos izlietoti 10 809 084 eiro jeb 56% no gada plāna.

Saskaņā ar Rīgas domes saistošajiem noteikumiem "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu vai maznodrošinātu un sociālajiem pabalstiem Rīgas pilsētas pašvaldībā", Rīgas Sociālajā dienestā turpinās iesniegumu pieņemšana pabalsta izglītības ieguves atbalstam piešķiršanai (pabalsta apmērs ir 35,57 eiro katram skolēnam ģimenē). Laika periodā no šā gada 1.jūnija līdz 31.augustam pabalstu izglītības ieguves atbalstam saņēmuši 1318 rīdzinieki, izlietojot 46 881 eiro, kas ir 42% no šā gada budžeta plānotajiem līdzekļiem minētajam pabalstam. Saskaņā ar saistošajiem noteikumiem Rīgas Sociālais dienests klienta iesniegumu par pabalstu pieņem līdz 31.oktobrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas