Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Rīgā plāno šogad likvidēt 10 skolas

Jau šogad desmit mācību iestādes Rīgā tiks pievienotas citām izglītības iestādēm, liecina Rīgas pašvaldības skolu tīkla pilnveides plāns no 2009. līdz 2011.gadam. Reorganizējot skolu tīklu, tiks saglabātas pašvaldības piemaksas skolotājiem, kā arī ieviesta 50% atlaide braukšanai sabiedriskajā transportā Rīgas skolu pedagogiem.

No šā gada 1.septembra Iļģuciema sākumskolu plānots pievienot Rīgas 54.vidusskolai, Imantas sākumskolu - Anniņmuižas vidusskolai, Ļeva Tolstoja krievu vidusskolu - Lomonosova krievu vidusskolai, Rīgas Raiņa 8.vakara (maiņu) vidusskolu pārcelt uz ēku Krišjāņa Barona ielā 71, Bišumuižas pamatskolu pievienot Rīgas 95.vidusskolai, Mežaparka sākumskolu - Jāņa Poruka vidusskolai, 30.vidusskolu - 21.vidusskolai, Herdera vidusskolu pārcelt uz ēku Miera ielā 62, 38.vidusskolu pievienot 80.vidusskolai, sākumskolu "Valodiņa" pārcelt uz Burtnieku ielu 34, 20.vidusskolu pievienot Rīgas 9.vakara maiņu vidusskolai, kuru plānots pārcelt uz Stāmerienas ielu 8, Rīgas 5.pamatskolu pievienot Rīgas 95.vidusskolai, bet Sarkandaugavas sākumskolu pievienot Puškina licejam.

Skolu tīkla pilnveides plānu izstrādāja izglītības un nekustamo īpašumu speciālisti, sadarbībā ar skolu direktoriem, informē Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC). "Tas ļaus stiprināt skolas, jo tajās būs lielāks skolēnu skaits, kas nozīmē arī lielāku finansējuma apjomu. Visās Rīgas skolu ēkās tiks saglabāta izglītības funkcija, tajās būs izvietotas izglītības iestādes,” norāda N. Ušakovs.

Sagatavojot priekšlikumus skolu tīkla pilnveidei, tika ievēroti šādi pamatprincipi: pirmsskolas izglītības iestāžu vajadzībām celto ēku izmantošana saskaņā ar to pamatfunkcijām, privātīpašumā esošo ēku atbrīvošana, skolu pārvietošana no telpām, kas nav piemērotas skolu funkcijām, un tuvumā esošu skolu administrāciju apvienošana. Skolu tīkla pilnveidošanas plānu iecerēts realizēt vairākos posmos līdz 2011. gada 1. septembrim.

"Mēs atsakāmies no tām telpām, kas nav piemērotas skolām, bet kuras nākotnē būs iespējams izmantot bērnudārziem, interešu izglītībai vai citām vajadzībām. Mazās skolas tiek pievienotas lielākām skolām, kurās ir daudz labāka infrastruktūra. Apvienošanās rezultātā skolu direktoriem būs plašākas iespējas izvēlēties labākos pedagogus, kas arī ļaus celt izglītības kvalitāti,” saka Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eižēnija Aldermane.

„Skolām nav citas iespējas, kā apvienoties. Valdības lēmums par dotācijas samazināšanu par 60% liedz citas iespējas gan skolām, gan Rīgas domei. Skolas, kurās mācās 500 skolēni šodien ir spiestas cīnīties par izdzīvošanu, bet tām skolām, kurās ir ap 300 bērniem, praktiski nav iespēju izdzīvot," norāda Rīgas 80. vidusskolas direktore, Anna Vladova.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā strādās darba grupa, kas koordinēs un vadīs šo procesu. Departamenta speciālisti koordinēs arī skolēnu pāriešanu uz citām skolām un konsultēs vecākus par citas skolas izvēli. Departamentā izveidots īpašs informatīvais tālrunis 67026898, uz kuru piezvanot, vecāki un visi interesenti var saņemt plašāku informāciju par plānoto skolu tīkla pilnveides plānu.

Rīgas vispārizglītojošo skolu tīkla pilnveides plāns vēl tiks vērtēts atbildīgajās komitejās, bet galīgos lēmumus pieņems Rīgas dome.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK


Priekšlikumi skolu reorganizācijai Rīgā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas