Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgā sniega tīrīšanā iesaistīta visa pieejamā tehnika

Rīgā sniega dēļ otrdienas rītā apgrūtināti braukšanas apstākļi, tīrīšanā iesaistīta visa pieejamā tehnika, aģentūru LETA informēja Rīgas domē (RD).

RD informē, ka Rīgā otrdienas rītā sākās spēcīga snigšana un īsā laika posmā sniega kārta palielinājās par desmit centimetriem, kā arī veidojas līdz 20 centimetru biezi sniega sanesumi, tādēļ ielās un uz ietvēm ir apgrūtināta pārvietošanās. Jau no plkst.1 tiek veikta ielu kaisīšana un darbā iesaistīta visa pieejamā tehnika, bet no plkst.4 sākta ietvju tīrīšana, kur iesaistītas 48 tehnikas vienības un septiņas brigādes, kas veic darbu ar rokām vietās, kur netiek klāt tehnika.

Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus būt īpaši piesardzīgiem, iespēju robežās izvēlēties veikt darba pienākumus attālināti vai arī savlaicīgi plānot izbraukšanas laiku un maršrutu, rēķinoties, ka ceļā var būt jāpavada ilgāks laiks nekā ierasts.

Ielu un ietvju uzturēšanā iesaistīti visi pašvaldības dienesti un pieejamā tehnika, tomēr, lai atvieglotu ielu tīrīšanu un mazinātu iespējamos sastrēgumus, iedzīvotāji aicināti maksimāli izmantot sabiedrisko transportu, īpaši gadījumā, ja automašīna nav aprīkota ar ziemas riepām, aicina RD.

Rīgas pašvaldības Ārtelpas un mobilitātes departaments informē, ka arī šajā ziemas sezonā ielu braucamo daļu tīrīšanu nodrošina pilnsabiedrība "Daugavas labā krasta uzturētājs" un "Daugavas kreisā krasta uzturētājs". Ziemas uzturēšanas darbus veic 65 tehnikas vienības no kurām 34 ir kompleksās ielu tīrāmās un kaisāmās mašīnas.

Uzturētāji Rīgas ielas tīra prioritārā secībā: maģistrālās ielas, ielas, kurās kursē sabiedriskais transports, tilti un pārvadi, veloinfrastruktūras tīrīšana. Pēc tam tiek tīrītas mazākas nozīmes jeb apkaimju ielas. Arī šogad pastiprinātu uzmanību pievērsīs sniega tīrīšanai pie gājēju pārejām un ielu krustojumiem.

Rīga šajā ziemas sezonā turpinās pērn iesākto pāreju uz pašvaldības veiktu ielām piegulošo ietvju mehanizētu tīrīšanu. Šoziem pašvaldība turpina kopt ietves Rīgas vēsturiskajā centrā un tā aizsargjoslā, un sāk tīrīt un kaisīt pašvaldības ietves pie maģistrālajām un noslogotākajām pilsētas ielām.

Šoziem ietves, kuras tīra pašvaldība, neatrodas vienā pilsētas zonā, bet gan dažādās vietās visā pilsētā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas