Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas būvvalde koku ciršanas lieguma periodā pilsētā pastiprināti veiks pārbaudes

Koku ciršanas lieguma periodā no 15.aprīļa līdz 30 jūnijam Rīgas pilsētas būvvalde pastiprināti veiks pārbaudes galvaspilsētā, aģentūru LETA informēja Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāve Ilze Žūka.

Rīgas pilsētas būvvalde šajā periodā aicina iedzīvotājus ziņot par koku ciršanu šajā periodā, ja tāda konstatēta.

Koku ciršanas lieguma periods noteikts, lai saudzētu Rīgas pilsētas teritorijā esošos apstādījumus to veģetācijas perioda sākumposmā - plaukšanas laikā, kā arī aizsargātu tajos ligzdojošos putnus. Koku ciršana laika posmā no 15.aprīļa līdz 30.jūnijam ir atļauta vienīgi gadījumos, kad koku ciršanas atļaujā ir norādīts, ka pašvaldība koka ciršanu ir atzinusi par neatliekamu, jo koks atzīts par bīstamu sabiedrībai. Koku ciršanas liegums neattiecas uz augļu koku ciršanu un kokiem, kuru celma caurmērs ir mazāks par 20 centimetriem. Kā arī kokiem ārpus pilsētām teritorijās, kur saskaņā ar normatīvajiem aktiem par aizsargjoslām, meliorāciju, autoceļiem un dzelzceļiem koku audzēšana ir aizliegta.

Koku ciršanas lieguma periods ir noteikts Ministru kabineta noteikumos par koku ciršanu ārpus meža. Par noteikumu pārkāpšanu fiziskām personām var tikt piemērots sods līdz 700 eiro par vienu koku, bet juridiskām personām līdz pat 1400 eiro.

Ņemot vērā būvvaldes līdzšinējo pieredzi, kad diemžēl ir nācies konstatēt lieguma periodā cirstus kokus, būvvalde pastiprināti veiks pārbaudes ne tikai pilsētas centrā, bet arī mikrorajonos un attālākās apkaimēs. Papildu apstādījumu inspektoru veiktajām kontrolēm aicinām arī sabiedrību aktīvi iesaistīties šajā kontroles procesā un par pārkāpumiem nekavējoties informēt Rīgas pilsētas būvvaldi vai Rīgas Pašvaldības policiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas