Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rīgas centrā uzstādīts liels Staļina portrets

Rīgas centrā pie Benjamiņu nama, viesnīcas _Europa Royale Hotel _pagalmā, otrdienas rītā parādījies liels Padomju Savienības diktatora Josifa Staļina portrets, virs kura krieviski rakstīts _Slava Staļinam, _novēroja aģentūra LETA.

Portrets ir labi redzams, pārvietojoties pa A.Kalniņa ielu K.Barona ielas virzienā.

Saeimas deputāts, partijas Visu Latvijai līderis Raivis Dzintars uzskata, ka minētā kompozīcija nepārprotami slavina totalitāro režīmu un līdz ar to vēršas pret Latviju kā neatkarīgu valsti.

"Tas nav vienkārši huligānisms, tas ir spļāviens sejā visām padomju terorā cietušajām latviešu ģimenēm. Tas, ko oranži melno lentīšu izmantotāji un 9.maija svinētāji vēlas slepus un klusībā, šoreiz tiek atklāts bez jebkādas cenzūras," sacīja Dzintars.

Viņš uzskata, ka ir noticis likuma pārkāpums, tāpēc aicina iekšlietu ministri Lindu Mūrnieci (V) personīgi sekot līdzi, lai portreta uzstādītāji tiktu atrasti un saukti pie atbildības.

Savukārt "Europa Royale Hotel" vadītājs Iļja Mendelsons biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja, ka plakāts izvietots kāda seriāla filmēšanas vajadzībām un tā novietošana saskaņota gan ar atbildīgajām Rīgas institūcijām, gan viesnīcas vadību, un par to informēti arī viesnīcas viesi.

Mendelsons vēsta, ka par filmēšanu, kura "Europa Royale Hotel" pagalmā plānota līdz otrdienas vakaram, atbildīga ir SIA "Boheme International".

Vēlāk arī Dzintars, noskaidrojis plakāta izvietošanas iemeslus, savus apgalvojumus atsauca.

Kā liecina informācija aģentūras LETA arhīvā, SIA "Boheme International" kopā ar kompāniju "Forte Fortissimo Films" patlaban dažādos Rīgas rajonos filmē Krievijas televīzijas seriālu "Apgabala drāmas teātris" ("Obldramteatr") un ir atbildīga par filmēšanas darbu organizēšanu.

Jau ziņots, ka filmas uzņemšana notiek Rīgā un tajā piedalās arī vairāki zināmi Latvijas aktieri - Ivars Kalniņš, Andris Keišs, Artūrs Skrastiņš, Gundars Āboliņš, Liene Šmukste, Varis Vētra, Jānis Paukštello, arī dziedātāja Aija Andrejeva un citi.

Seriāla "Apgabala drāmas teātris" notikumi risinās palielā provinciālā pilsētā Krievijā, apgabala centrā, kur ir teātris, augstskola un pat tramvajs. Notikumi norisinās 1949.gadā, Staļina 70.dzimšanas gadā.

Filmas galvenais varonis ir 30 gadus vecais frontes virsnieks Sergejs Vasiļjevičs Gastevs, kurš tagad strādā par pasniedzēju Juridiskajā institūtā, bet pagātnē bijis rajona izmeklētājs. Noziedzība pilsētā sit augstu vilni, un rajona partijas komiteja nolemj izveidot štābu cīņai ar bandītismu, kam dot neierobežotas pilnvaras.

Gastevs, štāba pilnvarots, sāk divu nenozīmīgu lietu izmeklēšanu, kuras pakāpeniski pārvēršas par sarežģītu pārkāpumu mahināciju, kuru aizsedz viltus gatavošanās Staļina dzimšanas dienai. Katrs cilvēks, kurš tiek ievilkts šajā lietā, kas aizsegta ar lielā vadoņa vārdu, tiek pakļauts bīstamībai tikt saukts pie atbildības pēc politiskā panta.

Seriālu producējošā kompānija ir "Russian World Studios", bet pasūtījumu izpilda "Forte Fortissimo Films" no Krievijas sadarbībā ar studiju "Boheme international" no Latvijas.

Seriāla tapšanai piešķirts arī finansējums no "Rīgas filmu fonda". Plānots, ka Latvijā filmas veidotāji iztērēs 304 228 latus. "Rīgas filmu fonda" komisija šim projektam piešķīrusi līdzfinansējumu ar 10% intensitāti, jo seriāla uzņemšana pamatā notiks Rīgā, kas kopā veido līdzfinansējumu līdz 30 423 latiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas