Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Rīgas dome anulē atļauju rīkot izstādi Maidana cilvēki

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR) šodien apturējis pašvaldības izsniegto atļauju rīkot izstādi Maidana cilvēki, jo organizatori neievērojot likuma prasības, tostarp nenodrošina pasākuma apsardzi, informēja Rīgas domē.

Rīgas Pašvaldības policija šajā sakarā sākusi administratīvā pārkāpuma lietvedību par izvietotās ekspozīcijas neapsargāšanu. Lietvedība sākta par publiska pasākuma organizēšanas kārtības pārkāpšanu, kas noteikta Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā.

"Publisku pasākumu laikā pašvaldība nenodrošina apsardzi, likums šo pienākumu uzliek organizatoriem, tādējādi garantējot sabiedrisko kārtību un apmeklētāju drošību. Ja šajā pasākumā būtu bijis kaut viens cilvēks, kurš uzmana kārtību, viņš būt varējis izsaukt policiju. Šodien par to informēju pasākuma organizatoru pārstāvi Sergeju Aleksejevu, bet viņš apliecināja, ka pasākuma rīkotāji arī turpmāk negrasās nodrošināt izstādes apsardzi. Tādēļ man nācās pieņemt lēmumu par tās apturēšanu," skaidro Radzevičs.

Izpilddirektora lēmums balstīts arī uz izstādes organizatoru publiskajiem izteikumiem, tostarp minot, ka izstādes mērķis esot "iemācīt Baltijas tautām padzīt no savas zemes okupantus" , "aizsūtot atpakaļ 300 000 krievvalodīgos lopu vagonos". LETA jau ziņoja, ka, uzskatot tos par provokatīviem, Radzevičs lūdzis izteikumus izvērtēt Drošības policijai.

Tāpat lēmumu apturēt izstādi rosinājusi medijos parādījusies informācija, kas raisa šaubas par izstādē izmantoto darbu autentiskumu un autortiesību ievērošanu, norāda domē.

Rīgas pašvaldība bija izsniegusi publiska pasākuma rīkošanas atļauju Latvijas atjaunošanas biedrībai par starptautiskas ceļojošās izstādes "Maidana cilvēki" rīkošanu Rīgā, Brīvības bulvāra alejā starp Merķeļa ielu un Elizabetes ielu no 5. līdz 25.oktobrim.

Jau ziņots, ka naktī uz svētdienu pagaidām nenoskaidroti vandaļi pilnībā nopostījuši izstādes ekspozīciju. Par notikušo Valsts policijā (VP) sākts kriminālprocess, kā arī tiek meklēti aculiecinieki.

VP preses pārstāvis Toms Sadovskis atzina, ka ekspozīcijas nopostīšanu vandaļiem atvieglojis izstādes organizatoru pieļauts pārkāpums - tie nav nodrošinājuši objekta apsardzi, lai gan policijai paziņojuši, ka ekspozīcija tiek apsargāta.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā vardarbīgi noskaņoti ļaudis vairākkārt centās izrādīt savu nepatiku pret izstādi Maidana cilvēki. Daži no viņiem tika aizturēti un viens - pat apcietināts.

Viens no izstādes organizatoriem Mihails Aleksejevs aģentūrai LETA sacīja, ka viedoklis par krievvalodīgajiem kā "okupantiem, kuri jāved projām lopu vagonos", ir izstādes mākslinieka - ASV pilsoņa Sergeja Meļņikova -, bet ne organizatoru viedoklis. Organizatori šo viedokli nepārstāv, sacīja Aleksejevs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas