Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rīgas dome līdz 2013.gadam būvēs trīs sociālās un četras dzīvojamās mājas

Pašvaldības SIA Rīgas pilsētbūvnieks līdz 2013.gadam uzbūvēs Gobas un Gaigalas ielā būvēs četras ēkas ar kopumā 269 dzīvokļiem, bet Imantas 8.līnijā taps trīs sociālo dzīvokļu nami ar kopumā 290 dzīvokļiem, kā arī veselības centrs un Sociālā dienesta telpas, liecina otrdien Rīgas domes sēdē pieņemtais lēmums.

Saskaņā ar Rīgas pilsētbūvnieka organizēto atklāto konkursu Rīgas pilsētas pašvaldības prasībām atbilstošu četru daudzdzīvokļu dzīvojamo māju projektēšanu un būvniecību Gobas un Gaigalas ielā veiks pilnsabiedrība Arčers un Moduls-Rīga. Būvniecība notiks uz Rīgas pilsētbūvniekam piederošiem trim zemesgabaliem, kas tiks apvienoti līdz ēku nodošanai ekspluatācijā.

Projektēšanas un būvniecības kopējās izmaksas ir desmit miljoni latu, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Dzīvokļu kopējās platības izmaksas ir 956,25 lati kvadrātmetrā.

Tā kā Rīgas pašvaldībai ir ierobežotas iespējas piesaistīt būvobjekta realizācijai nepieciešamo finansējumu, iepirkuma procedūrā iekļauts nosacījums, ka sākotnēji līdzekļus projektēšanai un būvniecībai avansēs būvuzņēmējs. Pirmos trīs gadus tiks maksāti procentu maksājumi, bet, sākot ar 2016.gadu, pašvaldība desmit gadus maksās pamatsummas daļu un procentus par finansējuma izmantošanu. Saskaņā ar veiktajiem aprēķiniem, pēc 1.decembra datiem, kopējā līguma summa par būvobjekta projektēšanu, būvniecību un izmaksas par finansējuma piesaisti pārsniegs 18 miljonus latu.

Savukārt iepirkuma konkursā par trīs sociālo dzīvojamo māju ar 290 sociālajiem dzīvokļiem, veselības centru un Sociālā dienesta telpām būvniecību uz Rīgas pilsētbūvnieka īpašuma Imantas 8.līnijā uzvarējusi pilnsabiedrība Re&Re un Dārti. Projektēšanas un būvniecības izmaksas ir 11,3 miljoni latu. Ēku kopējās platības izmaksas ir 769 lati par kvadrātmetru.

Arī šajā gadījumā būvdarbus avansēs uzņēmējs, un pašvaldībai kopumā projektēšana, būvniecība un finansējuma piesaistīšana izmaksās 21,7 miljonus latu.

Uz Rīgas domes deputāta Jura Viņķeļa (V) iebildumu, ka šādas izmaksas ir pārāk augstas, Rīgas pilsētbūvnieka direktors Ivars Gaters atbildēja, ka, izstrādājot mājokļu programmu, neatkarīgi eksperti izvērtējuši statistikas datus un aptaujājuši būvkompānijas, un secinājuši, ka izmaksas atbilst pašreizējam cenu līmenim. "Mājas tiks pabeigtas 2013.gadā, kad, ekspertu vērtējumā, šīs izmaksas pārsniegs tūkstoš latu. Cena iegūta publiskā iepirkuma rezultātā, un, strādājot ar iepirkuma uzvarētājiem, to izdevies vēl nedaudz samazināt. Droši varu apgalvot, ka šodien tā noteikti nav dārgāka," skaidroja Gaters. Katrā iepirkuma konkursā tika saņemts tikai viena pretendenta pieteikums.

Rīgas pilsētbūvnieka ilgtermiņa saistības šobrīd ir 100 miljoni latu gadā. Gaters skaidroja, ka nākamgad beigsies maksājumi par Dreiliņu dzīvojamo māju būvniecības pirmo kārtu, tāpēc kopējais maksājumu apjoms, uzņemoties jaunas saistības, nepieaugšot. "Procedūra, kā veidojas jauni maksājumi, sasaistīta ar esošo maksājumu beigu termiņiem par citiem projektiem. Visi maksājumi sasaistīti ar domes finanšu iespējām, un nav tādu projektu, kas pārsniedz domes iespējas," teica Gaters.

Rindā uz pašvaldības dzīvokli šobrīd reģistrējušies vairāk kā 7000 rīdzinieku, liecina Rīgas domes Dzīvokļu pārvaldes dati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas