Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Rīgas dome pieņem budžeta grozījumus, plānotos izdevumus palielinot līdz miljardam eiro

Pēc teju piecu stundu garas sēdes, opozīcijai balsojot pret, pieņemti Rīgas pašvaldības šā gada budžeta grozījumi, plānotos pilsētas izdevumus palielinot līdz 1,023 miljardiem eiro.

Budžeta grozījumu tika tirzāti teju piecas stundas. Tika noraidīti visi 18 opozīcijas deputātu iesniegtie priekšlikumi. Neviena no opozīcijas frakcijām grozījumu projektu neatbalstīja.

Kopumā pašvaldības pakļautībā esošās iestādēs šogad papildus bija pieprasījušas 25,65 miljonus eiro, taču Rīgas domes Finanšu departaments piekritis atbalstīt 24,76 miljonu eiro papildinājumu.

Lai gan īpašuma nodokļi šogad samazinājušies par 2,4 miljoniem eiro, kopumā pašvaldības ieņēmumi auguši par 15,28 miljoniem eiro. Līdz ar to pašvaldības budžeta ieņēmumi šogad plānoti 923,69 miljonus eiro, bet izdevumi - 1,023 miljardus eiro. Pavasara grozījumos tika apstiprināts budžets, kas paredzēja, ka pašvaldības izdevumi šogad būs 998 miljoni eiro, bet ieņēmumi 908 miljoni eiro.

Pašvaldības budžeta deficīts plānots 99,7 miljonu eiro apmērā.

Apvienojot valsts un pašvaldības līdzekļus, lielākais budžeta papildinājums plānots Izglītības, kultūras un sporta departamentam - par 12,15 miljoniem eiro.

Finanšu departamenta izdevumiem šogad papildus piešķirs vēl 9,73 miljonus eiro, Īpašuma departamentam - 617 136 eiro, Satiksmes departamentam - 574 275 eiro, Labklājības departamentam - 357 925 eiro, bet Mājokļu un vides departamentam - 52 928 eiro.

Papildus līdzekļus 200 000 eiro apmērā saņems arī Rīgas enerģētikas aģentūra, 453 424 eiro apmērā - Rīgas gaisma, 159 436 eiro apmērā - Rīgas meži, kā arī citas pašvaldības iestādes.

Top komentāri

Anna Viksne
sitais krievs Latvijas valsti izsaimniekos lidz bezgalibai , K Barona iela joprojam ir problematiska ,joprojam nekvalitats remonts ,kura arvien jaiegulda jauni lidzekli ,bet vajadzetu pieprasit usakovam par atkartotiem remontiem maksat no usakova algas ,cik ilgi vins bus Rigas parsaimnieks ,un cik ilgi vins nirgasies par Rigas iedzivotajiem .
.
.
Kāpēc saskaņietis zariņš līdz šim klusē par sava partijas biedra " izcilo"(iz)"saimniekošanu"? Jeb uz viņu attiecas tikai tas, kas notiek Saeimā?
wtf
w
krievijas interešu parstāvis pilda savu uzdevumu: kaitēt LV jebkuriem līdzekļiem, tostarp arī vājinot to ekonomiski
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas