Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rīgas dome plāno likvidēt izpilddirekcijas

Rīgas dome plāno likvidēt izpilddirekcijas, pirmdien 100 dienu preses konferencē informēja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (APP). Jau nākamajā domes sēdē esot plānots pieņemt lēmumu par likvidēšanas sākšanu.

Staķis informēja, ka saiknes nodrošināšanai ar pilsētas apkaimēm, tiks veidotas vienas pieturas aģentūras. Šogad plānots izveidot piecas vienas pieturas aģentūras lielākajās apkaimēs.

Savukārt izpilddirekciju funkcijas plānots nodot departamentiem, kuri faktiski jau pašlaik nodarbojas ar šo funkciju izpildi.

Precīzāka informācija par izpilddirekciju reorganizāciju plānots sniegt atsevišķā preses konferencē.

Kā liecina informācija pašvaldības mājaslapā, Rīgā darbojas trīs izpilddirekcijas. Rīgas Austrumu izpilddirekcija apkalpo Centra rajonu un Latgales priekšpilsētu, Pārdaugavas izpilddirekcija - Kurzemes rajonu un Zemgales priekšpilsētu, bet Ziemeļu izpilddirekcija - Vidzemes priekšpilsētu un Ziemeļu rajonu.

Rīgas Pārdaugavas izpilddirekciju vada Saskaņas biedrs Valērijs Koķis, savukārt Ziemeļu izpilddirekciju vada Sergejs Hristoļubovs, bet Austrumu izpilddirekciju - Dmitrijs Pavlovs. Hristoļubovs un Pavlovs ārkārtas vēlēšanās startēja Gods kalpot Rīgai sarakstā, taču netika ievēlēti.

Kā ziņots, bijusī Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāja Iveta Zalpētere rosināja likvidēt Rīgas pilsētā esošās trīs izpilddirekcijas, taču šis jautājums netika virzīts pieņemšanai.

Stājoties pie pienākumu pildīšana, jaunā Rīgas domes koalīcija izveidoja darba grupu, kura vērtēja Rīgas izpilddirekciju darbību un izstrādā jaunu minēto iestāžu funkcionālo modeli.

Tika plānots, ka ar jaunu izpilddirekciju darbības modeli tiks ieviests "vienas pieturas aģentūras" princips komunikācijā ar iedzīvotājiem, tiks ieviesti digitāli, moderni risinājumi iedzīvotāju ērtībai, tiks veicināta komunikācija un iedzīvotāju viedokļu izzināšana.

Ar šīm pārmaiņām plānots veicināta iedzīvotāju un biedrību iesaisti lēmumu pieņemšanā arī apkaimju līmenī, kā arī tiks nodrošināta kvalitatīva un vienkārša komunikācija un sadarbība starp pašvaldības iestādēm.

Rīgas domes vadība iecerējusi stiprināt kopienas un sniegt atbalstu apkaimju biedrību kapacitātes celšanai, definēt skaidru funkciju sadalījumu starp pašvaldības iestādēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas