Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgas domē sāk virzīt piedāvājumu pārdēvēt Maskavas ielu

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks (NA/LRA) domē sācis virzīt piedāvājumu pārdēvēt Maskavas ielu galvaspilsētā.

Kā aģentūru LETA informēja Ratnieks, iespējams, šo jautājumu varētu skatīt jau šodienas Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdē, taču līdz plkst.10 šis jautājums nebija iesniegts sēdes darba kārtībai.

Viņš skaidro, ka Maskavas ielu plānots pārdēvēt pamatā par Latgales ielu, kas savulaik uz dažiem gadiem jau bija šīs ielas nosaukums. Ņemot vērā, ka Rīgā jau ir Latgales iela, tad arī šai ielai ir nepieciešams jauns "ar Latgali saistīts nosaukums".

Ratnieks piedāvā Latgales ielu pārsaukt Jāņa Klīdzēja vārdā. Klīdzējs bija latviešu rakstnieks un dzejnieks no Latgales, pēc viņa romāna "Cilvēka bērns" motīviem uzņemta populārā režisora Jāņa Streiča tāda paša nosaukuma filma.

Kā informēja Ratnieks, nelielo Maskavas ielas sākumposmu no 13.janvāra ielas līdz Salu tiltam viņš piedāvā pārdēvēt par Lastādijas ielu. Tas tiekot darīts iedzīvotāju drošības dēļ, "lai operatīvajiem dienestiem nebūtu kļūdaini izsaukumi uz iepriekšējām adresēm".

Ratnieks apgalvo, ka pašvaldībā esot saņemti "aicinājumi, mudinājumi un atbalsts" mainīt Maskavas ielas nosaukumu, tostarp saņemts biedrības "Lotgolys Saeima" atbalsts ielas nosaukuma maiņai par Latgales ielu.

Domnieki esot apņēmušies virzīt domē vēl vairāku ielu pārdēvēšanu. Domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola ("Kods Rīgai") virzot Puškina ielas pārdēvēšanu par latviešu valodnieka Kārļa Mīlenbaha ielu, Nils Josts (JV) virzot Turgeņeva ielas pārdēvēšanu par latviešu gleznotāja Vilhelma Purvīša ielu, deputāts Kaspars Spunde (NA/LRA) virzot Ļermontova ielas pārdēvēšanu par latviešu dzejnieka Viļa Plūdoņa ielu, bet deputāts Dāvis Stalts ("Kods Rīgai") virzot Gogoļa ielas pārdēvēšanu par latviešu žurnālistes, izdevējas un sabiedriskās darbinieces Emīlijas Benjamiņas ielu.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas dome šogad varētu lemt par Maskavas un vairāku citu Rīgas ielu pārdēvēšanu. Koalīcijā esot bijušas diskusijas par ielu nosaukumu maiņu, un esot astoņas ielas, kurām prioritāri varētu tikt mainīti nosaukumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas