Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rīgas domes deputātiem algas neiesaldēs

Rīgas domes koalīcija nolēmusi neiesaldēt deputātu algas, preses konferencē informēja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP). Atalgojuma palielinājums veidojas, palielinoties bāzes atalgojumam vidējās algas kāpuma valstī dēļ.

Kā skaidroja Staķis, koalīcija nolēmusi "nesvaidīties no gada uz gadu un nemainīt, to, kas ir noteikts likumā". 

Rīgas mērs uzsvēra, ka jaunā domes koalīcija nodrošinās to, lai lēmumi netiktu pieņemti šaurā lokā, bet gan atklāti un strādājot domes komitejās. Līdz ar to deputātiem un komiteju vadītāju vietniekiem būs jāstrādā vairāk, nekā agrāk. 

Līdz ar to, kā pauda Staķis, pielikums pie algas nav nekas pārspīlēts.

Rīgas dome šodien lems par pašvaldības budžetu, kā arī algu palielināšanu domes priekšsēdētājam, priekšsēdētāja vietniekiem, komiteju vadītājiem un deputātiem. Lēmumprojekts paredz arī noteikt atalgojumu domes komiteju vadītāju vietniekiem, kas līdz šim nebija algoti amati.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, līdz ar šīm izmaiņām domes priekšsēdētājs 2021.gadā varētu saņemt 3732 eiro mēnesī, kas ir par 178 eiro vairāk nekā pērn.

Rīgas vicemēriem algas palielinātos par 156 eiro un būtu 3281 eiro mēnesī, domes komiteju priekšsēdētājiem algas palielinātos par 124 eiro un būtu 2614 eiro mēnesī, bet deputātu atalgojums pieaugtu par 58 eiro un būtu 1230 eiro mēnesī. Komiteju vadītāju vietnieku atalgojums paredzēts 1230 eiro mēnesī.

Atalgojuma palielinājums veidojas, palielinoties bāzes atalgojumam vidējās algas kāpuma valstī dēļ.

Atalgojuma bāzes apmēru, saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu nosaka, saskaitot Centrālās statistikas pārvaldes oficiālajā statistikas paziņojumā publicēto valstī strādājošo aizpagājušā gada mēneša vidējās darba samaksas apmēra pieaugumu procentos pret iepriekšējo gadu ar aizpagājušā gada inflāciju procentos pret iepriekšējo gadu un attiecīgo summu dala ar divi. Pēc tam ar šo skaitli indeksē kārtējā gada bāzes mēnešalgu.

Piemēram, Rīgas mēram bāzes atalgojumu plānots palielināt no 976,47 eiro uz 1025,29 eiro. Papildus atalgojumam tiek piemērots likumā noteiktais koeficients, kas mēra gadījumā ir 3,64.

Opozīcijas deputāti rosina algas pieaugumu iesaldēt, ņemot vērā esošo situāciju ar Covid-19 un nepieciešamo papildus finansējumu palīdzības sniegšanai rīdziniekiem.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas