Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Rīgas iedzīvotāji bieži interesējas, vai drīkst cept šašliku daudzstāvu mājas lodžijā

Viens no Rīgas pašvaldības policijai (RPP) biežāk uzdotajiem jautājumiem ir ‒ vai drīkst cept šašliku daudzstāvu mājas lodžijā, liecina informācija policijas mājaslapā.

Policija paskaidro, ka tieša aizlieguma par gaļas cepšanu uz dzīvokļa balkoniem vai lodžijām nav.

Šadā rīcībā neesot administratīvā pārkāpuma sastāva, taču vienlaicīgi katram dzīvokļa īpašniekam ir pienākums saudzīgi izturēties pret kopīpašumā esošo daudzdzīvokļu mājas daļu, kā arī ievērot telpu lietošanas noteikumus, sanitārās un ugunsdrošības normas.

Ja dzīvokļa īpašnieks sistemātiski pārkāpj minētās normas, tādējādi padarot citiem tās pašas mājas dzīvokļu īpašniekiem neiespējamu dzīvošanu vienā mājā, dzīvokļa īpašumu var atsavināt tiesas ceļā par labu valstij vai pašvaldībai, vienlaikus no dzīvokļa izliekot dzīvokļa īpašnieku un viņa ģimenes locekļus.

Rīgas iedzīvotāji arī bieži interesējas, kādi pienākumi teritorijas uzturēšanā ir namu īpašniekiem ziemas periodā, kas var sodīt par transportlīdzekļu stāvēšanas un apstāšanās nosacījumu neievērošanu Rīgā, par kaimiņu trokšņošanu daudzdzīvokļu namā un citiem jautājumiem.

Jau ziņots, ka RPP šogad ir saņēmusi vairāk nekā 50 000 iedzīvotāju izsaukumu un aizturējusi vairāk nekā 10 100 personu. Gada laikā galvaspilsētas policija veikusi pusotru tūkstoti reidu un sastādījusi gandrīz 18 000 administratīvo pārkāpumu protokolu. Pašvaldības policijas redzeslokā 2011.gadā bija nonākuši arī apmēram 1100 ārvalstu pilsoņu.

Top komentāri

Nosodu šādu rīcību.
N
Nedrīkst cept uz lodžijas.Mani kaimiņi bija pasākuši cept šašļikus uz lodžijas,ber vējš pūta visus dūmus un to smirdoņu manā dzīvoklī ,jo durvis uz balkonu ir balkonu galos.Vasarā ārā pie 30 grādiem ,dzīvokļos neciešams karstums,bet nav iespējams atvērt ne logus ,ne durvis uz balkonu,jo dūmi un smaka trīs dienas nevēdinās ārā no dzīvokļa.Kaimiņi aizbrauc uz laukiem elpot svaigu gaisu ,bet man brīvdienas jāpavada šādā piesmakušā dzīvoklī no kaimiņu ceptajiem šašlikiem.Esmu kategoriski pret šādu rīcību.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas