Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas iedzīvotājus terorizē mežacūkas

Izrādās, Rīgas iedzīvotājus apdraud ne tikai pilsētas kanālā mītošie bebri. Pilsētas iedzīvotājus Juglas apkaimē jau vairākus gadus terorizē mežacūkas, vēsta TV3 Ziņas.

Dzīvnieki diennakts tumšajā laikā regulāri apmeklē Mākslinieku ciemu, kas atrodas starp Bābelīša ezeru un Ķīšezeru. Iedzīvotāji zina stāstīt, ka cūku bariņš bieži parādās arī Mežaparkā un Mangaļsalā. Tā tas notiekot jau vismaz trīs gadus, bet pēdējā laikā dzīvnieki ne tikai traucē iedzīvotāju mieru, bet arī rokas zem žogiem un posta dārzus.

Mākslinieku ciema iedzīvotāja Ieva Kalniņa TV3 atklāj, ka apgaismojuma trūkuma dēļ viņai un bērniem tumšajā laikā ir bail kājām doties ikdienas gaitās, jāņem talkā auto. "Esmu braukusi pa ceļu un cūkas skrien uz visām pusēm," sieviete stāsta.

Reiz saskaitīts, ka vienkopus cilvēkus apmeklējušas pat 28 cūkas. To aizbiedēšanai izmēģinātas dažādas metodes, tomēr laika gaitā dzīvnieki pie cilvēkiem pieraduši un nebaidās. Ciema iedzīvotāja stāsta, ka reiz metusi cūkai ar malkas pagali, trāpot pa sāniem, bet dzīvnieks tikai paskatījies un turpinājis iesākto.

Pašvaldība par ieklīdušiem meža dzīvniekiem neabild, skaidro Rīgas domes Vides pārvaldes priekšnieks Askolds Kļaviņš. Viņš norāda, ka dome nespēj pasargāt privātīpašumus no visiem apdraudējumiem, kādi iespējami pilsētā, piemēram, ogļu putekļiem, trokšņa vai, kā šajā gadījumā, mežacūkām.

Tikmēr Valsts meža dienestā skaidro, ka mežacūkas šajā gadījumā cilvēku vairs neuztver kā draudu, jo izveidojies pieradums, tāpēc jāmeklē ilgtermiņa risinājums. Lai gan šos dzīvniekus pilsētas teritorijā medīt ir aizliegts, situāciju varētu risināt Medību koordinācijas komisijas izveide, kas būs piesaistīta pašvaldībai. Tās uzdevums būs pasargāt iedzīvotājus no meža dzīvnieku viesošanās pilsētā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas