Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rīgas mērs šogad plāno apmeklēt 9.maija svinības pie Uzvaras pieminekļa

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) šogad 9.maijā plāno apmeklēt Uzvaras dienas svinības Pārdaugavā pie Uzvaras pieminekļa.

"Es, tāpat kā visus iepriekšējos gadus, aiziešu un apsveikšu veterānus," trešdien intervijā LTV raidījumā 100.pants teica N.Ušakovs. Viņš arī domā, ka  pie pieminekļa šajā dienā būs ļoti daudz cilvēku.

Rietumos par Otrā pasaules kara beigām tiek uzskatīts 1945.gada 8.maijs, kamēr Krievijā joprojām atzīmē 9.maiju, kad pēc Maskavas laika nacistiskā Vācija parakstīja bezierunu kapitulāciju. Tāpat arī bijušajās Padomju savienības republikās šajā dienā pulcējas kara veterāni un piemin kara beigas.

Jāpiebilst, ka šī būs pirmā reize, kad N.Ušakovs 9.maiju sagaidīs Rīgas mēra krēslā. Pērn 13.oktobrī, jau būdams šajā amatā, viņš kopā ar Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu nolika ziedus un vainagus pie pieminekļa Uzvaras parkā, pieminot Rīgas ieņemšanas laikā kritušos padomju karavīrus. Par šādu soli kritiskus vārdus viņam veltīja nacionālistiski noskaņotie politiskie spēki, piemēram, TB/LNNK.

N.Ušakovs gan arī intervijā norādīja, ka Rīgas dome palīdzēs nodrošināt Eiropas svētku svinības Vērmanes dārzā, kas arī notiks 9.maijā. Šajā dienā Latvijā svin Eiropas dienu.

Runājot par 4.maiju, kad tiek atzīmēta Latvijas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadiena, bet Rīgas dome iecerējusi rīkot "svētkus ģimenēm", N.Ušakovs norādīja, ka tie tiek rīkoti šajā datumā, lai cilvēki varētu integrēties un cilvēki, kam lielākā mērā ir rezervēta attieksme pret šo dienu, arī integrētos un piedalītos. Tas ir Rīgas domes pienākums, viņš norādīja un piebilda, ka arī 18.novembrī pašvaldība nodrošina uguņošanu. Svētkiem maija sākumā paredzēts tērēt 49 000 latu, būšot slēgta krastmala, notiks visāda veida svinīgi pasākumi, atrakcijas un "cilvēki varēs visi kopā svinēt savas valsts dzimšanas dienu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas