Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas ostas uzņēmēji aicina pilsētas teritorijas plānojumā iekļaut arī brīvostas priekšlikumus

Rīgas ostas uzņēmēji aicina pašvaldību izstrādātajā pilsētas teritorijas plānojumā iekļaut arī Rīgas brīvostas priekšlikumus, vēstulē vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Artūram Tomam Plešam (AP), Rīgas domes priekšsēdētājam Mārtiņam Staķim un Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājam Viesturam Zepam (LA) pauž biedrība Rīgas brīvostas padome, kas pārstāv ostas uzņēmējus.

Rīgas brīvostas padomes izpilddirektors Rihards Strenga biedrības vārdā aicina Rīgas domi sadarbībā ar Rīgas Brīvostas pārvaldi un ostas uzņēmējiem, un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) izmantot pilnu Rīgas ostas sniegto potenciālu un iespējas, atspoguļojot kritiski svarīgās lietas ostai, izstrādātajā Rīgas teritorijas plānojumā.

Vēstulē norādīts, ka Rīgas brīvostas padome ir aktīvi sadarbojusies ar brīvostas pārvaldi, sniedzot būtiskākos un nozarei kritiski nepieciešamākos uzlabojumus, kā arī vienmēr ir uzsvērusi, ka tieši ostas teritorija ir viena no Rīgas lieliskajām iespējām radīt darba vietas, attīstīt viedo reindustiralizāciju un tūrismu. Ostas kopējā teritorija ar akvatorijiem aizņem vairāk nekā vienu ceturtdaļu Rīgas pilsētas teritoriju. 

"Ņemot vērā iepriekš minēto, atbalstot Rīgas brīvostas priekšlikumus, mēs aicinām tos iekļaut Rīgas teritorijas plānojumā. Līdzšinējās sadarbības ietvaros biedrība aicina papildus izvērtēt un iekļaut ostas attīstības perspektīvas gan Spilves pļavās, gan Kundziņsalā," raksta biedrība. 

Ievērojot, ka attīstības iespējas prasa skaidru plānojumu, daudzas korekcijas, precizējumi un virkne ekonomiski pamatotu priekšlikumu, kas tika vērsti uz nākotni, nebija iekļauti vai ņemti vērā izstrādātajā Rīgas teritorijas plānojumā, raksta Rīgas brīvostas padome.

Tāpat vēstulē teikts, ka ostas uzņēmēji pilnībā atbalsta viedokli par skaidru plānu un virzību, bet secina, ka Rīgas teritorijas plāns neatspoguļo nedz Rīgas ostas potenciālu, nedz satur Rīgas brīvostas pārvaldes ar uzņēmējiem radīto uz attīstību vērsto piedāvājumu un tā precizējumus, lai attīstītos moderna infrastruktūra, uzņēmumi, radot maksimāli daudz darbavietas, un ienākumus pilsētai.

LETA jau ziņoja, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ir apturējusi Rīgas teritorijas plānojumu nākamajiem gadiem, jo konstatēta tā neatbilstība likumiem un samērīguma trūkums starp iesaistīto pušu interesēm

Rīgas dome saistībā ar VARAM lēmumu nolēmusi vērsties Satversmes tiesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas