Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Rīgas pils atjaunošana rit pilnā sparā

Līdz Rīgas pils priekšpils un Austrumu piebūves restaurācijas - rekonstrukcijas darbu noslēgšanai atlicis pusgads. Šobrīd sākusies apdares un restaurācijas darbu intensīvā fāze, vēsta Dienas Bizness

Otrdiena bija pēdējā reize, kad pils atvērta apskatīšanai restraurācijas procesā, nākamās apskates būs jau pabeigtā ēkā. 

Rīgas pils priekšpilī darbi ir izpildīti 70% apjomā. Šobrīd apgūtā summa no kopējās līguma summas ir 25 miljoni eiro.

Rīgas pils priekšpilī šobrīd nobeigumam tuvojas Baltās zāles ģipša veidojumu atjaunošanas, griestu un sienu dekoratīvās apdares darbi. Tuvākā mēneša laikā tiks pabeigta Sūtņu zāles restaurācija un Ģerboņu zāles apdares darbi. Līdz rudenim turpināsies Svētku zāles restaurācija, pagājušajā nedēļā vēstīja aģentūra LETA.

Lielā apjomā ir veikta vēsturisko apgaismes lustru rekonstrukcija un vēsturiskā interjera mēbeļu restaurācija. Sūtņu zālē turpinās sienu un griestu dekoratīvā gleznojuma atjaunošanas darbi, bet šī gada pavasarī ir atsākti intensīvi labiekārtošanas darbi priekšpils dārzā un pils pagalmā. Maijā turpinās visu fāžu restaurācijas un apdares darbi.

Kopumā Rīgas pils priekšpilī un Austrumu piebūves restaurācijā vidēji tiek nodarbināti 250 strādnieki.

Šogad Rīgas pilij aprit arī 500 gadi, un par godu apaļajai jubilejai Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā (LNVM) no 7.maija skatāma izstāde par pils raibo vēsturi.  Gadsimtu gaitā ir mainījies Rīgas pils izskats, tās funkcijas. Izstādes apmeklētāji varēs izsekot Rīgas pils būvvēsturei piecu gadsimtu garumā, iepazīties ar senajiem Rīgas pils plāniem, attēliem, fotogrāfijām. Tiks izstādīti gan arheoloģiskajos izrakumos iegūtie, gan citi muzeja krājumā esošie sadzīves un interjera priekšmeti, vēsta LNVM pārstāvji. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas