Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas vicemērs: Pašvaldības kapitālsabiedrībās nepieciešama "dezinfekcija"

Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrībās nepieciešama "liela dezinfekcija", tā otrdien domes sēdē izteicās jaunais Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks, līdzšinējais Pilsētas īpašumu komitejas vadītājs Oļegs Burovs (GKR).

Ievēlot Burovu Rīgas vicemēra amatā, domes deputātu vairākums arī lēma viņam piešķirt pašvaldības lēmumu pieņemšanas tiesības kapitālsabiedrībās SIA Rīgas ūdens, Rīgas meži, Rīgas nami, Rīgas pilsētbūvnieks, Rīgas serviss, Getliņi EKO un AS Rīgas siltums.

Savu kandidatūru Burovs argumentēja ar līdzšinējo daudzu gadu pieredzi pilsētas pašvaldībā. Vēl pirms ievēlēšanas taujāts par pirmajiem darbiem vicemēra amatā, Burovs atbildēja, ka vēlas iepazīties ar viņa pārraudzībā esošo kapitālsabiedrību valdes pārstāvjiem un šo uzņēmumu attīstības stratēģijām. Tāpat deputāts iecerējis izvērtēt kapitālsabiedrību sniegto pakalpojumu kvalitāti.

"Nepieciešama liela dezinfekcija visām (Rīgas pašvaldības) kapitālsabiedrībām. Runājot par korupcijas risku domē, šobrīd visa likumdošanas procedūra ir tāda, ka risks ir samazināts," teica Burovs.

Pirms ievēlēšanas vicemēra amatā Burovs arī pauda cerību, ka turpmākajā darbā starp koalīcijas un opozīcijas partijām izdosies panāk vairākus kopsaucējus. "Pašreizējos notikumus domē politizē ne tikai opozīcija, bet gan arī koalīcija. Pretīgi atrasties zālē, kad notiek politiskās diskusijas starp mums. Esmu gatavs vairākiem kompromisiem, tostarp saistībā ar opozīcijas priekšlikumu pieņemšanu," sacīja Burovs.

Uz opozīcijas deputātu jautājumiem par atbildības uzņemšanos Burovs atbildēja, ka hipotētisku korupcijas skandālu gadījumā būs gatavs pamest vicemēra amatu. "Es nebaidos no atbildības, taču darīšu visu, lai līdzīga situācija nenotiek nevienā no manis pārraudzītajām kapitālsabiedrībām," sacīja Burovs.

Pēc teju divu stundu ilgas jautājumu un atbilžu daļas norisinājās diskusiju daļa. JKP deputāte Marija Balcere pauda nostāju, ka vicemēra amatā vajadzētu atrasties opozīcijas pārstāvim, taču, balstoties uz pašreizējo Rīgas domes sastāvu, viņasprāt, tas tomēr būtu "briesmīgi". Deputāte pauda neizpratni par to, ka no partijas Gods kalpot Rīgai (GKR) vicemēra amatam tiek izvirzīts vienīgi Burovs, pieļaujot, ka viņa atkāpšanās gadījumā partijai cita kandidāta šim amatam nebūtu.

Savukārt Vienotības frakcijas deputāts Vilnis Ķirsis pauda, ka, pēc viņa domām, Burova ievēlēšana vicemēra amatā uzskatāma kā "rokāde". "Ja mēs skatāmies pēc satura, analizējot Burova atbildes uz jautājumiem, ko viņš darīs līdzīgās situācijas ar Rīgas satiksmi, skaidrs, ka neko. Saturiski šeit nekas nemainīsies, viss paliks pa vecam. Burovs vismaz nav gļēvs atšķirībā no (Nila) Ušakova kunga, un mēs bieži redzam viņu tribīnē, aizstāvot savus projektus. (..) Redzot, kā Ušakova kungs suflēja Burovu jautājumu daļas laikā, man bail, ka Ušakovs viņu neizmanto kā lauru lapu, lai piesegtu savu politisko impotenci," tā izteicās Ķirsis.

Kā ziņots, aizklātajā balsojumā par jauna vicemēra apstiprināšanu piedalījās 53 deputāti. Par Burova kandidatūru nobalsoja 31 deputāts, savukārt 22 deputāti balsoja pret.

JKP frakcija šim amatam izvirzīja Jāni Ozolu, taču viņš uzreiz pēc nominēšanas pats atsauca savu kandidatūru.

Burovs pirms balsojuma pārējiem deputātiem apgalvoja, ka viņš turpinās vadīt Pilsētas īpašumu komiteju, kā arī Vidi degradējušo ēku komisiju.

Par Burova virzīšanu vicemēra amatam partijas Gods kalpot Rīgai valde vienojās vakar, īsi pēc tam, kad par atkāpšanos no amata paziņoja līdzšinējais vicemērs Andris Ameriks (GKR).

Burovs klātesošajiem deputātiem atklāja, ka kandidēt uz vicemēra amatu viņu svētdien, īsi pēc sabiedrisko mediju raidījuma "De facto", aicinājis Ameriks.

Amerika vārds pagājušajā nedēļā ticis minēts saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja uzsākto kriminālprocesu par "Rīgas satiksmes" iepirkumiem. Mediji ziņoja, ka Amerika dzīvesvietā notikusi kratīšana, taču viņš nekādus komentārus par to nav sniedzis, uzverot, ka viņa sirdsapziņa ir tīra.

Top komentāri

Moins
M
Tas nav uz labu-prusaks piedāvā dezinfekciju.
ciklons "B"
c
un ar nano ūdeni mīlīt, žēl ka martinzons aiz restēm , citādi mudīgi piegādātu. Nu bet ja jāsatīra pa cietumiem , tad bez novičoka ņeabaiķis
Neslāvs
N
Tikai deokupācija !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas