Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Riteņbraucēji Rīgā arī šogad gatavojas nesankcionētajam velobraucienam Kritiskā masa

Velobraukšanas piekritēji sociālajos tīklos internetā sākuši izplatīt aicinājumu, līdzīgi kā citus gadus, 1.maijā plkst.13 pulcēties laukumā pie Dailes teātra Brīvības ielā 75, lai dotos nesankcionētā velobraucienā Kritiskā masa, novēroja aģentūra LETA.

Kā ziņots, Kritiskā masa ir nesankcionēta, masveidīga akcija, kuru ik gadu organizē paši velobraucēji, kas ik gadu sākas nemainīgā vietā un laikā, lai dotos braucienā pa spontāni izvēlētām Rīgas ielām. Akcija un tās maršruts parasti netiek iepriekš pieteikts vai saskaņots pašvaldībā vai kārtībsargājošās iestādēs, jo tā mērķis ir pievērst uzmanību velosipēdistu tiesībām piedalīties kopējā satiksmē.

Akcijas dalībnieki vēlas pievērst uzmanību veloinfrastruktūras problēmām pilsētā un mudināt aktīvi rīkoties, lai situāciju uzlabotu. Daudzi braucēji šai akcijai pievienojas arī, lai demonstrētu savu izvēli par labu velosipēdam kā pārvietošanās līdzeklim, kā arī lai vienkārši pavadītu laiku, izbaudot braucienu pa savas pilsētas ielām. Ik gadu Kritiskās masas dalībnieku skaits aug, sasniedzot vairākus simtus.

Līdzīgas akcijas notiek arī daudzviet citur pasaulē.

Policija Rīgā šo akciju ik gadu cenšas arvien vairāk ierobežot, norādot, ka tā neveicina satiksmes dalībnieku savstarpējo sapratni. Policija mēģina piespiest riteņbraucējus pārvietoties vienā rindā gar ceļa malu un soda satiksmes noteikumu pārkāpējus, raisot braucējos neapmierinātību par "piekasīgu, agresīvu un naidīgu" attieksmi pret velosipēdistiem.

Rīgas dome, organizējot Rīgas velo nedēļu, iepriekšējos divos gados paralēli Kritiskajai masai 1.maijā organizējusi oficiālus velobraucienus policijas pavadībā, tomēr nesankcionētās kustības popularitāti tas nav mazinājis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas