Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

RNP: Neviens privātais namu apsaimniekotājs nespēj piedāvāt tādu stabilitāti kā pašvaldības kompānija

Neviens privātais namu apsaimniekotājs nespēj piedāvāt tādu stabilitāti kā pašvaldības kompānija, uzsvēra Rīgas pašvaldības namu apsaimniekotāja Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) valdes priekšsēdētājs Ervins Straupe.

Vērtējot konkurenci ar privātajiem namu apsaimniekošanas uzņēmumiem un to, vai RNP arī turpmāk būtu jāpaliek pašvaldības īpašumā, viņš atzina, ka lēmumi par īpašumtiesību maiņu jāpieņem RNP uzņēmuma akcionāram – Rīgas domei (RD).

Vienlaikus Straupe vērsa uzmanību uz to, ka tādu stabilitāti, kādu ar savu īpašnieku – RD – pašlaik var piedāvāt RNP, neviens privātais namu apsaimniekotājs savam klientam nespēj piedāvāt. "Otrs jautājums, uz kuru būs jāatbild, mainoties RNP īpašnieku struktūrai, ir, vai, iestājoties apkures sezonai, cilvēki, kuri ir maksājuši par siltumu, to patiesi saņems? Šajā gadījumā mūsu uzņēmums pilda sava veida sociālo funkciju, jo brīdī, kad ar nemaksāšanas problēmu saskarsies privātais namu apsaimniekošanas uzņēmums, nama iedzīvotājiem varētu ieviest tādas lietas kā priekšapmaksa par siltumu vai arī izlīdzinātie maksājumi par parādiem," piebilda RNP vadītājs.

Straupe arī minēja, ka jāizvērtē, vai, privatizējot RNP, tas turpmāk saglabās sava kā daļēja sociālo funkciju veicēja lomu. "Pagājušajā gadā, kad kādam privātajam namu apsaimniekotājam radās naudas plūsmas problēmas un to dēļ siltums netika pievienots vairākiem desmitiem māju, visi šo māju iedzīvotāji devās pie RD, lūdzot tai risināt šīs problēmas," viņš atgādināja un paskaidroja, ka normālos apstākļos domei nebūtu jānodrošina ne šo māju apsaimniekošana, ne apkures pievienošana tām, jo tās visas bija privātas.

"Tomēr dome bija spiesta šīs problēmas risināt, jo liels daudzums pilsētnieku vienkārši sala! Privāto namu apsaimniekotāju gadījumā šāds risks saglabājas, un, pat ja domei nebūtu šāda uzņēmuma, privāto apsaimniekotāju problēmu gadījumā cilvēki atkal varētu vērsties pēc palīdzības pie domes," klāstīja Straupe.

Rīgas namu pārvaldnieks Uzņēmumu reģistrā iegrāmatots pērnā gada 29.decembrī. Uzņēmums izveidots, apvienojot 15 līdz tam pastāvošos pašvaldībai piederošos namu apsaimniekotājus . Jaunā uzņēmuma pamatkapitāls atbilstoši Rīgas domes pieņemtajiem lēmumiem ir 500 tūkstoši latu.

Rīgas pilsētas pašvaldības īpašumā, valdījumā un pārvaldīšanā ir 4193 dzīvojamās mājas ar kopējo apsaimniekojamo platību virs astoņiem miljoniem kvadrātmetru.

Top komentāri

vairis
v
nu stabilitāte jau laikam ir vienigais ko viņi spēj piedāvāt. kvalitativus pakalpojumus par adekvātu samaksu noteikti nē. protams lielam kantorim ar lielu naudas plūsmu vienkārši- vējš norauj jumtu un var sagrabināt naudu lai uzliktu, sīks kantoritis ar 10 mājām to izdarīt nespēj. bet ja kāds saņemtos un sāktu apsaimniekot uzreiz vesalu mikrorajonu un labā kvalitātē, tad ātri vien parāditu viņiem kur vēži ziemo
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas